Google jāizdzēš nejauši ievāktā informācija par lietotāju e-pastu saturu un dažādu mājas lapu apmeklējumu

foto: info.nic.ru
foto: info.nic.ru

Tehnoloģiju milzim Google dotas 35 dienas laika, lai izdzēstu pakalpojuma Street View fotogrāfiju uzņemšanas laikā «nejauši savāktos» datus, kuru vidū ir arī tāda informācija kā pilns e-pastu saturs, e-pastu virsraksti un lietotāja apmeklētie iepazīšanās portāli, vēsta BBC.

Izmeklēšana sākās pagājušajā gadā, pēc tam, kad atklājās, ka Street View fotogrāfiju uzņemšanas laikā tehnoloģiju milzis ieguvis arī personu privātus datus no neaizsargātiem wi-fi tīkliem.

Google jau iepriekš pauda, ka iznīcinājusi visus datus, kas tikuši savākti, tomēr pērn tehnoloģiju kompānija atzina, ka «nejauši» saglabājusi papildus diskus ar datiem.

Datu savākšana 2010. gadā ir procedūras neievērošanas un vadības trūkumu rezultāts, atzina tiesa.

«Projektu vadītājiem nav bijis nodoma savākt privātos datus un tie nekad nav tikuši izmantoti un pat aplūkoti,» paziņojumā norādīja kompānija Google.

Tāpat Google patlaban «smagi strādā, lai pareizi ievērotu cilvēku privātumu», norāda kompānija.

Privāto datu iegūšana no neaizsargātiem wi-fi tīkliem sākās 2010. gadā, izmantojot Street View automašīnas. Šādā veidā Google ieguva tādu privātu informāciju kā pilnu e-pastu saturu, e-pastu virsrakstus, paroles, un informāciju par lietotāja apmeklētajām mājas lapām, piemēram iepazīšanās portāliem. Kopumā pārkāpums atklāts 30 valstīs.  ASV par šo pārkāpumu pērn aprīlī Google piespriests sods 25 tūkstošu ASV dolāru apmērā, taču Lielbritānijā naudas sods nav piemērots.


Темы: , , , ,
Написать комментарий