Daugavpils iedzīvotāju kolektīvā vēstule: palīdziet iekārtot dzīvesvietu kovārnim 3

foto: ornitofaunistika.com
foto: ornitofaunistika.com

Portāla Gorod.lv redakcijā bija saņemta kolektīvā vēstule, kur Gubiščes ezera rajona iedzīvotāji vēršas Daugavpils pilsētas domē ar lūgumu palīdzēt kovārnim iekārtot dzīvesvietu.

„Lūdzam Jums palīdzēt iekārtot dzīvesvietu kovārņiem pēc ceļa renovācijas 18.novembra ielā posmā no Valkas ielas līdz kapiem. Vēlāmies palīdzēt mazajam kovārnim, kuram nav astes, kovārnis nespēj lidot. Kovārnim aste var ataugt tikai 3-5 gadu laikā ( tā vēsta ornitologi), tie dzīvo līdz 30 gadiem, putns dzīvo tikai noteiktajā teritorijā, tāpēc nepieciešams izveidot mājiņu, dobuma veidā. Mājiņu var izvietot starp ceļa un tramvaja Nr.3 ceļa teritorijā, kur kovārnis būs drošībā, jo kaķi un citi dzīvnieki baidās no tramvajiem un mašīnām. Pašlaik putns dzīvo 20 metrus no mājas Strādnieku ielā 109 un 18.novembra ielā 190. Mēs izveidojām barotavu zem jumta. (fotogrāfijas ir pielikumā).”

Lai noskaidrot vai iedzīvotāju veiktie pasākumi ir pareizi un arī gūt padomus esošās situācijas risināšanai Gorod.lv korespondents vērsās pie pētnieka Indriķa Krama.

Speciālists atzīmēja, ka iedzīvotāji paši nespēs palīdzēt putnam, kurš ir cieta no kaķu uzbrukuma, lai apsargāt un rūpēties par viņu nepieciešama speciālā atļauja. Šeit nepieciešams noskaidrot, kur tieši slēpjas problēma, kāpēc putns nevar patstāvīgi lidot un aizsargāties no dzīvniekiem, nepieciešams vērsties pēc konsultācijas uz Latgales zooparku, kur iedzīvotājiem paskaidros kā labāk rīkoties šajā situācijā – vai ir nepieciešams ārstēt putnu vai nav nepieciešamības iejaukties dabas procesos.

Ja pilsētas iedzīvotāji uzskata, ka problēma slēpjas tajā, ka nepieciešams ierīkot dzīvesvietu kovārnim, tad lūgt palīdzību pilsētas domei nav nepieciešamības, jo iedzīvotāji ar to var tikt galā paši.


Написать комментарий

Man patīk šī jaukā ideja, un tas, ka ļaudis rūpējas par dzīvo dabu. Kovārņi, un arī vārnas, kuras gan daudz saviesušās, ir tik interesanti puutni. Esmu rīdziniece, bet ceru, ka izdosies kovārnītim palīdzēt.

Jums ir problēmas ar Valsts valodas lietošanu. Nedēļas laikā varat to labot. Visos portāla tekstos! Pēc tam gorod@lv tiks slēgts.

Написать комментарий