Daugavpils mūzikas vidusskolas skolēni un pedagogi – starptautiskās vasaras nometnes dalībnieki

foto: Ilona Sajevska
foto: Ilona Sajevska

Portālam Gorod.lv Daugavpils mūzikas vidusskolas mācību daļas vadītāja Ilona Sajevska pastāstīja, ka Starptautiskā projekta ietvaros  „Baltijas valstu mūsdienu kultūra” no 6.-8.jūnijam Vasaginas pilsētā bija ierīkota nometne pedagogiem un skolēniem, kuri vēlējās pilnveidot mācību procesu, nostiprināt motivāciju un gūt papildus zināšanas pasākumā „Daiļrades vakars”.

Daugavpils mūzikas vidusskola šajā pasākumā piedalījās kā partneris.

„Sākot ar 2012.gadu bija  uzsākta sadraudzība ar Visaginas mūzikas skolu, kur 6.martā notika mūsdienu klaviermūzikas konkurss, pasākums ierosināju turpināt sadarbību. Bija rīkoti kopējie koncerti gan Visaginas pilsētā, gan Daugavpilī. Nometnē arī bija rīkots koncerts, kur piedalījās konkursa laureāti.

Runājot par nometnes programmu, tad visi rīkotie pasākumi bija interesanti  - tās bija atklātas stundas klavierspēlē, mākslas plenērs, koncerts „Mūsdienu lietuviešu un latviešu mūzika”, tajā piedalījās Daugavpils mūzikas skolas audzēkņi  Vlada Šarko (ped.O.Artamonovs), Kristiāna – Patrīcija Litauniece (ped. I.Sajevska), Sintija – Laura Garkalne (ped. E.Rucina). Norisinājās arī ielas pasākums „Brīvais daiļrades vējš”, apaļais galds „Mākslas sintēze daiļrades procesā”,  ekskursija nacionālajā dabas parkā. 
Ilona Sajevska uzskata, ka tāda veida nometnes ir kreatīvs risinājums jauniešu attīstībā, iespēja pedagogiem dalīties pieredzē, gūt jaunas emocijas.

4.klases skolniece Vlada Šarko atzīmēja, ka brauciens patika: „Pirmajā dienā es uzstājos koncertā, vairāk manās atmiņās uzvirmo otrā diena un aktiermākslas atklātā stunda. Bija ļoti interesanti strādāt grupās. Par piedalīšanos meistarklasē es nopelnīju diplomu. Liels paldies mūsu mūzikas skolai!”

Kristiāna – Patrīcija Litauniece 7.klases skolniece, pastāstīja, ka nometne bija aizraujoša: „Man bija interesanti atklātajās stundās – es uzzināju daudz interesanta. Teatrālās mākslas darbnīcā man iepatikās orķestris, kur mēs veidojām mūziku ar kāju un roku palīdzību. Visvairāk man patika zīmēt uz stikla, ekskursijas laikā mani priecēja neaizmirstamas ainavas, kad mēs cepām tradicionālo lietuviešu torti – šakotis. Es esmu ļoti priecīga, ka man bija iespēja piedalīties šajā nometnē.”



Написать комментарий