Par papildu dotācijas piešķiršanu vēl lems galvaspilsētas dome. Tomēr Mājokļu un vides komitejas deputāti uzskata, ka zoodārza uzturēšanā lielāka finansiālā artava būtu jādod arī valstij, kuras dotācija patlaban esot vien 9% no kopējā "Rīgas nacionālā zooloģiskā dārza" budžeta.

Lielāko daļu no zoodārza budžeta patlaban veidojot pašu ieņēmumi, proti, ienākumi no ieejas biļešu tirdzniecības un saimnieciskās darbības veido 55,2% no kopējā budžeta.

Saskaņā ar paša zoodārza aplēsēm, laika posmā no 2009. gada tā izdevumi pieauguši par 258 tūkstošiem latu.

Pērn 105 700 latus zoodārzs iztērējis par elektroenerģiju, bet 97 600 latus - par dabasgāzi. Degvielas iegādei pērn iztērēti 28 400 lati, bet dzīvnieku barības iegādei - 211 500 lati.

Jau ziņots, ka  samazinoties valsts dotācijām un pieaugot energoresursu cenām, pēc bargās un ilgās ziemas finansiālās grūtībās nonācis pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs".

Izmaksas dzīvnieku barībai, energoresursiem un komunālajiem maksājumiem ir pieaugušas par 79 000 latu, minimālās algas izmaiņas un attiecīgie sociālie maksājumi prasījuši vēl papildu 46 200 latus.