“Maxima” sāk cenu zīmju atspoguļošanu latos un eiro; no septembra cena eiro būs redzama arī čekos

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Lielveikalu tīkls "Maxima" jūlijā sācis paralēlās cenas eiro un latos atspoguļošanas nodrošināšanu, ziņo "Nozare.lv".

Kā informēja "Maxima Latvija" pārstāvis Ivars Andiņš, patlaban paralēlais cenu atspoguļojums tiek nodrošināts "Maxima XX" un "Maxima XXX" veikalos visā Latvijā. Savukārt tajos 50 "Maxima X" veikalos, kuros ir jaunas sveramo produktu vitrīnas, ir sākta paralēlā cenu norāde sveramajiem produktiem.

Augustā šī kārtība testa režīmā tiks paplašināta visos "Maxima" tīkla lielveikalos, bet no septembra plānots, ka eiro summa līdzās cenai latos tiks uzrādīta arī visās cenu zīmēs un kases čekos.

Runājot par eiro ieviešanas tehnisko pusi, Andiņš norāda, ka tehniskām problēmām ar pāreju uz eiro lielveikalu tīklam nevajadzētu rasties. "Iepriekš šādu pat procesu ir veikuši mūsu kolēģi Igaunijā, tādēļ mums ir, ar ko pakonsultēties un no kā ņemt piemēru."

Saistībā ar eiro ieviešanu kases aparātu pārprogrammēšana mazumtirdzniecības veikalu tīklam "Maxima" izmaksās aptuveni 100 000 latu. Rūpējoties par to, lai eiro ieviešana noritētu pēc iespējas veiksmīgāk, "Maxima Latvia" pievienojies Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas valdības kopīgi īstenotajai iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", apliecinot, ka, ieviešot eiro, cenas tiks noteiktas atbilstoši oficiālajam valūtas kursam un to neizmantos kā izdevību mākslīgai cenu paaugstināšanai.

Šo piektdien, 12.jūlijā, kopā ar citiem šīs iniciatīvas partneriem tiks parakstīts memorands "Godīgs eiro ieviesējs", tādējādi apliecinot gatavību pārejai uz eiro.

Kā ziņoja portāls Mixnews.lv, ES Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN), kurā darbojas ES valstu finanšu ministri, otrdien pieņēma galīgo lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā. Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.


Написать комментарий