Repše pēc vēlēšanām gatavs uzņemties visgrūtākos pienākumus

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Eiro Latvijai par sliktu nenāks, savukārt, «ja ar Eiropu notiks sliktākais scenārijs, tad risinājumu varēs atrast, un pirmā, kas to meklēs, būs Vācija,» LNT raidījumā 900 sekundes pauda Einars Repše, kurš grasās atgriezties aktīvajā politikā un ar domubiedriem drīzumā plāno dibināt jaunu partiju Latvijas attīstībai, savukārt pēc vēlēšanām pats ir gatavs uzņemties arī «visgrūtākos pienākumus».

Lai arī viņš vairījās nosaukt konkrētu partijas biedru vārdus, kas veidos topošās partijas kodolu, E. Repše atklāja, ka «kodols jau veidojas», un tajā varētu tikt pārstāvēti, piemēram, eksperti, kas šobrīd piedalās ar Latvijas attīstību saistītās diskusijās, piemēram biedrības organizētajā Attīstības forumā. Viņš pauda, ka uz sadarbību tiek aicināti arī «pilnīgi bezpartejiski cilvēki».

Jāatgādina, ka biedrības organizētajā Attīstības forumā piedalījās Latvijas attīstībai dibinātāji Einars Repše un Edgars Jaunups, biedrības ekonomikasdarba grupas eksperti Uldis Osis, Mārtiņš Bondars un Guntars Kokorevičs, kā arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas vadītājs Jānis Ikstens.

E. Repše ir pārliecināts, ka  nākamajās vēlēšanās partijai izdosies iegūt vismaz 10% vēlētāju atbalstu. Viņš uzskata, ka 10% atbalsts arī būtu pietiekams, lai strādātu valdībā.

Jautāts par to, vai E. Repše būtu gatavs ieņemt ministru prezidenta amatu, viņš norādīja, ka šis jautājums būtu jāskata pēc vēlēšanām, tomēr viņš šo darbu esot strādājis, «no darba nebaidās un gatavs uzņemties visgrūtākos pienākumus». Tomēr to, kurš būs svarīgākais un aktuālākais, rādīs laiks.

Jau vēstīts, ka ekspremjers E. Repše, kurš darbojas biedrībā Latvijas attīstībai, šā gada martā iesniedza partijai Vienotība iesniegumu par izstāšanos no partijas.


Написать комментарий