Iegaumē galvenos grilēšanas pamatprincipus

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Pikniks brīvā dabā jaukā vasaras pēcpusdienā, tuvāko draugu lokā un uz grila ceptas gaļas smarža ir neatņemama vasaras sastāvdaļa.

-Lai produkts būtu sulīgs un garšīgs, der atcerēties, ka pirms grilēšanas nepieciešams pārliecināties, vai liesmas pazudušas un ogles „izdegušas”;

-Gaļas kvalitātei ir liela nozīme, tādēļ vienmēr jāizvēlas kvalitatīva gaļa;

-Vienlaicīgi grilējot dažādas gaļas, jāņem vērā - putna gaļa izcepsies ātrāk, salīdzinot ar cūkas vai liellopa gaļu;

-Uz viena iesma ieteicams likt vienāda biezuma gaļas gabalus, lai gaļa ceptos vienmērīgi, nepiedegtu un būtu vieglāk kontrolēt tās gatavību;

-Karstākā temperatūra vienmēr ir grila vidū, tādēļ jāuzmana, lai vidū esošie produkti nepiedegtu;

Lai grilēšana izdotos, AS „Lido” šefpavārs, Ilga Joma, iesaka ievērot galvenos grilēšanas pamatprincipus:

-Gaļu nedrīkst pārcept, jo tad izdalās visa tās sula un gaļa kļūst sausa;

-Uzmanīgi jāseko līdzi grilēšanās gaitai, jo pusgatavu gaļu no pārceptas šķir tikai dažas minūtes;

-Papildus garšai un aromātam ieteicams eksperimentēt ar dažādu dārzeņu un garšvielu pievienošanu cepamajam produktam, piemēram, grila papildināšana ar ķirštomātiem, šampinjoniem, sīpoliem, papriku, cukini un citiem dārzeņiem mīkstinās gaļas struktūru, savukārt garšaugu pievienošana uz oglēm, piemēram, rozmarīna, bazilika, timiāna un citi piešķirs ēdienam jaunas garšas nianses;

-Laba piedeva pie gaļas ir uz grila folijā cepti jaunie kartupeļi;

-Gan pie gaļas, gan dārzeņiem pirms ēšanas var pievienot ne tikai tautā iemīļoto tomātu mērci vai majonēzi, bet ieteicams izveidot savu grila mērci, piemēram, majonēzei vai krējumam pievienojot smalki sakapātus zaļumus, sarīvētus gurķus vai redīsus kopā ar sāli un pipariem;

-Pašiem marinējot gaļu, sāli pievienot tikai pirms cepšanas, jo, atstājot marinēties ar sāli, sāls atņem gaļai sulīgumu

-Lai pikniks izdotos un par to paliktu patīkamas atmiņas, grilējot jāievēro ugunsdrošība.


Написать комментарий