Čehijas parlaments izsaka neuzticību jaunveidotajai valdībai

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

7.augustā Čehijas parlamenta balsojumā premjerministra Irži Rusnoka jaunveidotā valdība neieguva uzticības votumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par uzticības votumu balsoja 93 deputāti, pret – 100. Lai balsojums būtu labvēlīgs, par ir jānobalso vairāk nekā pusei klātesošo deputātu. Čehijas parlamentā ir 200 tautas kalpi.

Atklātā balsojumā par uzticību galvenokārt balsoja, piemēram, sociāldemokrāti un komunisti. Pret pārsvarā balsoja bijušās valdošās koalīcijas deputāti.

Jau ziņots, ka šī gada jūnijā pēc Čehijas policijas uzsāktas vērienīgas augstāko ierēdņu un politiķu arestu operācijas no amata atkāpās valsts premjers Petrs Nečass. Čehijas prokuratūra uzrādījusi apsūdzības par korupciju un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu tuvai premjera līdzgaitniecei, valdības aparāta vadītājai Janai Nadjovai.

Vairākos reidos, kas tika veikti valsts iestādēs un privātajos uzņēmumos, policija konfiscēja aptuveni astoņus miljonus ASV dolāru (aptuveni četri miljoni latu) skaidras naudas, desmitiem kilogramu zelta un dokumentus.


Написать комментарий