J. Lāčplēsis ir gatavs komentēt jautājumus, kas saistīti ar partijas biedru B. Ivanovu, kad viņš atgriezīsies Latvijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz jautājumu par to, vai Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim ir zināmi iemesli, kuru dēļ domes deputāts un partijas biedrs Boriss Ivanovs neapmeklē domes sēdes, J. Lāčplēsis paziņoja, ka B. Ivanovs šobrīd atrodas nosacītā atvaļinājumā ciemos pie meitas ASV, tāpēc mēneša garumā viņš nav darbā.

„Pārējos jautājums varēs komentēt pēc viņa atgriešanās,” mērs paziņoja pēc lūguma pastāstīt, vai tuvākajā laikā tiks aizskarts jautājums par to, lai domē B. Ivanova vietā stātos nākošais saraksta kandidāts.

Atgādināsim, ka šobrīd tiek veikta pārbaude par Ģenerālprokuratūrā iesniegto informāciju par iespējamo Daugavpils deputāta līdzdalību Valsts drošības komitejā.

Savukārt, iepriekš Satversmes aizsardzības birojs paziņoja, ka viņiem ir pierādījums tam, ka B. Ivanovs patiesi ir bijis iesaistīts Padomju Latvijas Valsts drošības komitejā.

Bet tikai tiesa var apstiprināt šo informāciju, un, ja izrādīsies, ka B. Ivanovs slēpa šo informāciju, tad viņš tiks saukts pie kriminālatbildības par viltus informācijas sniegšanu. Tādā gadījumā deputāta mandāts tiks anulēts, bet par vēlēšanu rezultātu anulēšanu netiek runāts.

Atzīmēsim, ka Boriss Ivanovs ir iesaistīts tikai vienā no piecām domes komitejām – Izglītības un kultūras jautājumu komiteja.
 


Написать комментарий