Gatavošanās Daugavpils novada dienām notiek pilnā sparā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau piekto reizi septembra vidū Daugavpilī norisināsies Daugavpils novada dienas, kuru laikā saimniecību pārstāvji no visiem pagastiem atrāda savas darbības un pūļu augļus. 

Tādējādi daugavpiliešiem un pilsētas viesiem rodas iespēja iegādāties tirgū svaigus augļus un dārzeņus no jaunās ražas –  gaļas, piena un maizes produkciju no tautas darbiniekiem.

Šogad šāda iespēja tiks piedāvāta nedēļas garumā – no 16. līdz 21. septembrim, kuras laikā īpaša uzmanība tiks veltīta vietējiem amatniekiem un zemniekiem. Par tradīciju jau ir kļuvis tas, ka amatnieku festivāla ietvaros vietējiem meistariem pievienosies viesi Latgales plānošanas reģiona, kā arī kaimiņi no Lietuvas.

Kā jau ierasts, lauku labumi, amatnieku tirdziņš un citi pasākumi norisināsies visas Rīgas ielas garumā no Daugavpils novada domes līdz pat Vienības laukumam.

Daugavpils novads vienmēr ir lepojies ar savu daudzveidību, darbīgiem un sirsnīgiem cilvēkiem, kā arī tradīcijām, tāpēc arī šogad amatnieki un visi interesenti tiek aicināti piedalīties Daugavpils novada dienās, tādā veidā ļaujot arī pilsētas iedzīvotājiem izbaudīt lauku dzīves idilli.


Написать комментарий