Latvijas izlase ar Tatjanu Savicku sastāvā tiek Eiropas astotniekā

foto: sunhome.ru
foto: sunhome.ru

Latvijas U16 basketbola izlase Bulgārijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīrā nodrošinājusi vietu labāko astotniekā, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Starp komandas spēlētājām ir daugavpiliete Tatjana Savicka. Latvijas kadetu izlase grupu turnīrā sāka ar spēlēm pret Zviedriju, Turciju un Krieviju. Sākums padevās veiksmīgs un tika izcīnītas uzvaras pār Zviedriju (65:56) un Turciju (51:26), bet spēlē pret līderēm krievietēm zaudējums ar 39:90.

Otrajā kārtā tika piedzīvoti zaudējumi pret Horvātiju (44:55) un galveno turnīra favorīti Spāniju (54:63), bet izšķirošajā cīņā par tikšanu ceturtdaļfinālā ar 56:55 pieveikta Grieķija.

Rīt Latvijas meitenes tiksies ar otras grupas uzvarētāju Čehiju, kas demonstrē lielisku sniegumu. Čehijas pārspēšana garantēs latvietēm ne tikai vietu labāko četriniekā, bet arī dalību nākamā gada pasaules U17 čempionātā.

Daugavpiliete Tatjana Savicka laukumā devusies piecās no sešām spēlēm, vidēji atzīmējoties ar 6,8 minūtēm, 0,8 punktiem un 0,6 atlēkušajām bumbām. Interesanti, ka tieši turnīra atklāšanas spēlē Savicka atzīmēja 16. dzimšanas dienu. 


Написать комментарий