Vēl vienā Daugavpils skolā tiek ieviesta skolas forma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 1. septembrī J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sākumskolas klašu skolēni pirmoreiz uz skolu nāks skolas formās. Par to, kā radās šī ideja un par pašu procesu, portālam Gorod.lv pastāstīja skolas direktore Gaļina Smuļko.

„Skolas formas ieviešanas idejas iniciatori bija paši skolēnu vecāki, kuri maija pēdējā vecāku sapulcē nolēma, ka viņu bērni skolas formās jutīsies ērtāk. Pie tam, viņuprāt, tieši skolas forma liks ievērot disciplīnu un jau no bērnības pieradinās pie tā, ka ir noteiktas vietas, kur jāizskatās attiecīgi,” pastāstīja G. Smuļko.

Pēc direktores sacītā, daudzi vecāki rītos  bieži no saviem bērniem dzird frāzi „Es šajā apģērbā uz skolu neiešu!”, tāpēc skolas formu ieviešana atrisinās ne tikai šo problēmu, bet arī mazinās konfliktu daudzumu starp skolēnu grupām.

„Ja paskatās uz to, kā izskatās pieaugušie savās darba vietās, tad šķiet, ka viņus savulaik nav mācījuši, kā jāizskatās darbā. To atzīst arī paši skolēnu vecāki, tāpēc, iespējams, tiks atrisināta arī šī problēma,” vēstīja ģimnāzijas direktore.

Neskatoties uz to, ka skolas formas ieviešanas ideja tika uzsākta samērā vēlu, tās dizains tika izstrādāts īsos termiņos, un, kā ievēroja Gaļina Smuļko, kad jau skolas absolventi ieraudzīja formas skices, izteica nožēlu, ka viņiem tādas iespējas jau nebūs.
Uz jautājumu par to, cik vecākiem izmaksās jaunās skolas formas, G. Smuļko atbildēja, ka tumši zilā trikotāžas veste ar karmīnkrāsas elementiem maksās 12 latus, rūtainā kaklasaite meitenēm un zēniem maksās 3-4 latus, bet baltos kreklus vecāki varēs paši izvēlēties.

„Protams, mums gribētos, lai skolēniem būtu svārki un bikses, bet šie elementi, iespējams, tiks ieviesti jau mācību gada laikā. Esmu pārliecināta, ka tādu formu, kādas ir mums, nevienam pilsētā nav,” sacīja G. Smuļko.

Skolēnu vestes šūs vietējie meistari, bet kaklasaites vecāki pasūtīja kādā Interneta veikalā, kur ir diezgan plašs piedāvājumu klāsts par pieņemamām cenām.

Interesanti ir tas, ka mūsu pilsētā atgriešanās pie skolas formu valkāšanas gūst aizvien lielāku popularitāti, piemēram, jau četrās Daugavpils skolās – Saskaņas, Daugavpils Centrālajā ģimnāzijā, Krievu licejā, 10. vidusskolā jau kādu laiku tiek valkātas skolas formas.


Написать комментарий