Vecmāmiņa Amerikā dzemdējusi pašas mazbērnus

foto: AP
foto: AP

Amerikā kāda vecmāmiņa devusi dzīvību pašas mazbērniem, kā surogātmātei iznēsājot savas meitas dvīnītes, vēstī "Daily Mail".

Sūzija Koziseka piecdesmit trīs gadu vecumā ar mākslīgās apaugļošanas un embriju ievietošanas palīdzību dzemdējusi Halli un Hadli, jo viņas meita Ešlija hipertonijas dēļ nevar kļūt par māti. Tāpat Sūzija iznēsājusi arī Ešlijas vecāko meitu Hārperu, kura piedzima 2011. gada jūnijā.

"Es izdzirdēju par šo iespēju kādā sarunā šovā un nolēmu, ka vēlos palīdzēt savai meitai kļūt par māmiņu, ja vien tas būs iespējams," Sūzija atklājusi kādā intervijā.

"Es vienmēr esmu bijusi ļoti tuva ar savu mammu. Pēc manu bērnu laišanas pasaulē mūsu attiecības nav mainījušās, un es ļoti priecājos, ka bērniem būs tik cieša saikne ar savu vecmāmiņu," piebildusi Ešlija.

Neraugoties uz cienījamo vecumu, abas vecmāmiņas grūtniecības noritējušas bez problēmām, un Sūzijas, kā arī viņas mazbērnu veselības stāvoklis ir lielisks. Tiesa, apaugļošanu veikušie ārsti atzīst, ka prakse, kurā māte kļūst par surogātu savas meitas bērniem, ir ļoti reta, tomēr nereti tā ir atsevišķu sieviešu vienīgā iespēja kļūt par mātēm.


Написать комментарий