Princis Viljams atklāj ģimenes ikdienu un izjūtas pēc dēla piedzimšanas

foto: AP
foto: AP

Iespējams, viņš būs Lielbritānijas nākamais karalis, tomēr šobrīd Kembridžas princis Džordžs, saskaņā ar lepnā tēva prinča Viljama vārdiem viņa pirmajā oficiālajā intervijā kopš dēla piedzimšanas, ir vien mazs resgalis, vēstī "CNN".

Savā pirmajā oficiālajā intervijā pēc dēla piedzimšanas princis Viljams atklājis, ka mazais Džordžs uzvedības ziņā līdzinās Viljama jaunākajam brālim Harijam un jūtas ļoti labi.

"Viņš ir īsts cīnītājs. Džordžs nemitīgi dīdās, liekot nopūlēties arī man un Keitai, un ir sevišķi grūti pierunājams uz gulēšanu," atzinis Viljams, piebilstot, ka naktīs mazo princi lielākoties mierina viņa mamma – Kembridžas hercogiene.

Tāpat princis Viljams pajokojis, ka drīzumā plāno atgriezties Lielbritānijas Apvienotajos gaisa spēkos, kur cer atgūt drusciņu iekavētā miega.

Džordža tēvs arī dalījies izjūtās, kas viņu piemeklējušas, dēlam piedzimstot.

"Kad ar Katrīnu stāvējām uz slimnīcas kāpnēm, jutāmies šokēti un reizē pacilāti. Laimes sajūta, turot rokās mūsu dēlu, bija milzīga, un vēlējāmies viņu parādīt ikvienam. Šādas izjūtas jau piemeklē visus vecākus. Jūties pārliecināts, ka tavs bērns ir skaistākais un labākais, un vēlies, lai to zina visa pasaule. Vien priecājos, ka Džordžs todien nekliedza pilnā balsī," smējies Viljams.

Viljama pirmajā braucienā ar ģimeni, vīrietis arī pārliecinoši pierādījis savas tēva prasmes, veikli ievietojot mazo Džordžu automašīnā. Tiesa, princis atzinis, ka notiekošais viņu pamatīgi satraucis, jo, neraugoties uz iepriekšējiem treniņiem, praktizējot mazuļa krēsliņa ielikšanu automašīnā, Viljams tik un tā baidījies, ka mašīnas durvis var kārtīgi neaizvērties vai arī zīdaiņa krēsliņš – atsprādzēties.

Jaunais tēvs arī atzinis, ka dēls tiks audzināts mūsdienīgā manierē, nedaudz atkāpjoties no stingrajām karaliskās ģimenes tradīcijām.

"Es esmu tik neatkarīgs, cik vēlos būt. Un tāda ir arī Keita un Harijs. Mēs esam uzauguši dažādās vidēs, kā arī audzināti brīvākā gaisotnē, nekā mūsu agrākās paaudzes. Vēlos šo pieredzi izmantot arī mūsu dēla audzināšanā. Vēlos Džordžu uzaudzināt pats," tā Viljams.

Arī viņa sieva labprāt rūpējas par savu mazuli, un princis atzinis, ka ģimene ir viņa lielākā prioritāte.

"Mans dēls un sieva ir mani svarīgākie cilvēki uz šīs pasaules. Mēs jūtamies ļoti labi, un
priecājos, ka arī Lupo, mūsu kokerspaniels, ir pieradis pie Džordža klātbūtnes un nerada nekādas problēmas," teicis Viljams.

Viena no Viljama kaislībām ir apdraudēto dzīvnieku sugu glābšana Āfrikā, un princis atzinis, ka vēlas, lai arī viņa dēls nākotnē redzētu to Āfriku, kāda tā ir mūsdienās, jūtot arī sevī mīlestību pret mežonīgo dabu un dzīvniekiem.

"Vēlos, lai Džordžā aug tā pati mīlestība pret visu dzīvo, kāda mīt manī un arī manā tēvā. Pieņemu, ka viņa istabu nāksies piekļaut ar Āfrikas dzīvnieku rotaļlietām, kā arī izvietot tajā mantas, kas atgādina dzīvošanu apmetnē. Tas viņam jau laikus liks pierast pie Āfrikas ikdienas," smējies princis, piebilstot, ka dēlam gan būšot brīvas iespējas izvēlēties savas aizraušanās.

"Šobrīd mūsu vienīgā prasība Džordžam ir tāda, lai viņš vairāk gulētu un mazāk slapinātu autiņos," jokojis Viljams.

Intervijas nobeigumā princis atzinis, ka pēdējās nedēļas viņa nogalē ir spēcīgāko emociju pildītas, un, lai gan pagājis pavisam īss laiks, Viljams jau šobrīd pasauli uzlūko krietni citādāk nekā pirms dēla ierašanās tajā.

 

 


Написать комментарий