Durvis vērs mūzikas skola pieaugušajiem un jauniešiem

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Nākamo piektdien, 30.augustā, pl.18:00 ar atklāšanas koncertu durvis vērs Latvijā pirmā mūzikas skola pieaugušajiem un jauniešiem - "Muzikālā Darbnīca", kas tapusi ar programmas "Brigāde" atbalstu.

Skolas vadītāji Toms un Ilze Rusovi aicina iepazīties ar jauno pasniedzēju muzikālo sniegumu, kā arī darbnīcas mājīgajām telpām Rīgā, Mēness ielā 16.

"Muzikālā Darbnīca" ir unikāls koncepts, un pēc tā ir visnotaļ liels pieprasījums," stāsta viens no iniciatīvas idejas autoriem Toms Rusovs. "Tā ir pirmā mūzikas skola, kas paredzēta tieši pieaugušajiem un jauniešiem ar jebkāda līmeņa zināšanām mūzikā. Iespēja apmeklēt nodarbības muzikālajā darbnīcā pie profesionāliem pasniedzējiem ļaus ne vienam vien pieaugušajam piepildīt, iespējams, sen lolotu sapni par kāda mūzikas instrumenta vai dziedātprasmes apgūšanu."

Mūzikas skolā neformālā gaisotnē būs iespējams apgūt vijoļspēli, klavierspēli, ģitārspēli, saksofona spēli, flautas spēli, sitaminstrumentu spēli, kā arī dziedāšanu. Jauno, aizrautīgo pasniedzēju vidū ir arī pazīstami mūziķi, piemēram, komponists un dziedātājs Ilmārs Šterns, kā arī ģitāriste Lauma Kazaka. Skola saviem topošajiem audzēkņiem nodrošinās arī mūzikas instrumentus – nodarbībām, kā arī patstāvīgiem treniņiem mūzikas skolas telpās.

"Muzikālās Darbnīcas" mērķis nav tikai un vienīgi attīstīt audzēkņu profesionālās mūzikas spējas," tā Rusovs. "Mēs ticam, ka mūzika ir atslēga uz personības izaugsmi, un, mācoties spēlēt instrumentu, cilvēks attīsta gan savas radošās, gan komunikācijas spējas. Tās ir prasmes, kas nepieciešamas kā bērniem, tā arī pieaugušajiem."

30.septembrī skolas atklāšanas koncertā būs ne vien iespēja izbaudīt kvalitatīvu koncertu un iepazīties ar pasniedzējiem neformālākā gaisotnē, bet arī patīkami pavadīt vakaru mūzikas skolas dārzā, baudot sarūpētās uzkodas.

Projekts "Muzikālā Darbnīca" tapis ar programmas "Brigāde" finansiālo atbalstu. "Brigāde" ir programma, kuras mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, kā arī risina sociālos jautājumus. Programmu "Brigāde" organizē "Laikmetīgās mākslas centrs" sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, savukārt programmas finansējumu nodrošina "Open Society Foundations".

Šogad "Brigādes" rīkotajā konkursā pieteikumus bija iesnieguši 92 projekti, un 14 veiksmīgākajiem, tostarp "Muzikālajai Darbnīcai", tika piešķirts finansiāls atbalsts.

Lai pieteiktos nodarbībai "Muzikālajā Darbnīcā", var rakstīt ziņu uz e-pasta adresi "info@muzikaladarbnica.lv", vai zvanīt uz tālruņa numuru +371 26116103.

Vairāk informācijas par mūzikas skolu un tās sniegto piedāvājumu klāstu var atrast "Muzikālās Darbnīcas" mājaslapā "muzikaladarbnica.lv". Visi interesenti laipni gaidīti skolas atklāšanas koncertā, pēc kura arī varēs uzdot sevi interesējošus jautājumus.


Написать комментарий