Ļebedevs kļūst par Eiropas junioru vicečempionu

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

Daugavpils spīdvejists Andžejs Ļebedevs sestdienas vakarā kļuva par Eiropas vicečempionu junioriem vecumā līdz 21 gadam, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Ļebedevs kļuva par otro Latvijas braucēju, kuram Eiropas čempionātā izdevies tikt pie sudraba. 2005. gadā Eiropas junioru sudrabu ieguva Ķasts Puodžuks, bet šoreiz šo panākumu izdevās atkārtot Ļebedevam. Andžejam Vācijā pretī stājās vairāki spēcīgi poļu, čehu, dāņu, vācu un franču braucēji. Vienlaicīgi sestdien norisinājās arī „Grand Prix Chalenge” fināls, tādēļ vairāki spēcīgi braucēji nevarēja ierasties.

Andžejs tika pieskaitīts galvenajiem favorītiem uz uzvaru, tomēr šoreiz neizdevās. Pamatbraucienos Andžejam trīs uzvaras un divas otrās vietas, kas deva 13 punktus un dalītu pirmo pozīciju ar dāni Mikelu Mikelsenu. Diemžēl pārbraucienā par pirmo vietu uzvarēja Dānijas braucējs. Andžejam otrā vieta un sudraba medaļa.

Trešais bija francūzis Davids Belego, bet ceturtais zviedrs Olivers Berntzons.

Jau svētdien Daugavpils „Lokomotīve” kārtējā Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstē mājās ar 63:27 uzvarēja vājā sastāvā braucošo Ļubļinas komandu, kas ļāva turnīra tabulā pakāpties uz trešo pozīciju. Mūsu komandā lieliski brauca Maksims Bogdanovs, kurš ieguva 12 no 12 punktiem, tāpat labs starts arī Jonasam Kilmakorpi (11), Vadimam Tarasenko (10) un Vjačeslavam Giruckim (7), kuru divos braucienos pievīla tehnika. Jaunajiem Ivanam Pļešakovam un Jevgēņijam Kostigovam pa 5 punktiem.


Написать комментарий