Ralfa Tokaho klasesbiedrs stāsta par bīstamā bandīta skolas gadiem

foto: apesnovads.lv
foto: apesnovads.lv

Bīstamais noziedznieks Ralfs Tokaho, kuram pēdas Rēzeknē aizvien dzen policija, skolas laikā esot bijis normāls zēns, kurš pat itin labi mācījās, Kasjauns.lv stāsta kāds bandīta skolas laiku draugs, ar kuru kopā viņi savulaik mācījušies Gaujienā.

Ralfa Tokaho klasesbiedrs, kurš savu personību publiskot nevēlējās, atklāj, ka vairākus gadus kopā ar tagadējo noziedznieku mācījies Gaujienas speciālajā internātpamatskolā. 

Vairāk nekā pirms 40 gadiem šajā skolā izglītību iegūt varēja tie bērni, kuriem tik labi nevedās ar mācīšanos, kā arī tie, kuru ģimenēs vecāki bija nodarbināti ārpus tradicionālā darbalaika, un tamdēļ bija apgrūtināta atvašu izvadāšana diendienā uz skolu un atpakaļ. Tāpēc bērni no tuvākas un tālākas apkaimes darbdienas pavadīja Gaujienas internātskolā, bet nedēļas nogalēs vairums no viņiem atpūtās mājās kopā ar tuviniekiem. 

Ralfa Tokaho klasesbiedrs portālam Kasjauns.lv neslēpj, ka bijis pārsteigts, uzzinot, ka viņa kādreizējais draugs kļuvis par rūdītu bandītu. Skolas laikā itin nekas neesot liecinājis par zēna tieksmi pārkāpt noteikumus vai iekulties nepatikšanās. „Ralfs dzīvoja Omuļos, 

Ērģemes pagastā, un ar viņu tikāmies tikai Gaujienas skolā. Bijām pat draugi. 

Nekāds bandīts vai huligāns viņš nebija, un nekādus sūdus, rupji sakot, netaisīja... Tā jau arī bija ļoti stingra skola, un disciplīna bija jāievēro. Tiem, kas neklausīja, nācās, rēķināties pat ar fizisku sodu. Jā, tajā laikā skolā bērnus mēdza iekaustīt... 

Ralfs bija parasts puika. Draudzīgs, sabiedrisks. Varētu pat teikt, ka visai centīgs skolnieks. Katrā ziņā mācījās labāk nekā es. Man liekas, ka vismaz pamatskolā viņš arī nepīpēja, atšķirībā no daudziem citiem. Tāpat kā mēs, visi pārējie, arī viņš pēc stundām aktīvi iesaistījās sportošanā – rudenī un pavasarī skrējām, spēlējām futbolu, bet ziemā ļoti nopietni slēpojām,” atminas tagad Latvijā visvairāk meklētā noziedznieka kādreizējais draugs, piebilzdams: „Kad ieraudzīju policijas izplatīto fotogrāfiju, secināju, ka vizuāli viņš ir ļoti mainījies. Pavisam citāds skatiens, nekā tam zēnam, ko skolā pazinu.” 

Jau ziņots, ka 23.augustā Tokaho iegāja kādā autoservisā Rēzeknē, kur piedraudēja ar ierocim līdzīgu priekšmetu, apgrieztu medību bisi, sasēja servisa darbinieku un nolaupījis automašīnu "Audi Q7". 

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, būtiski pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgšanu, netika galā ar automašīnas vadību un avarēja. 

Avārijas vietā vīrietis, izmantojot situāciju un piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja policijas automašīnu un turpināja bēgšanu ar trafareto automašīnu. Policijas darbinieki, lietojot ieroci, sašāva trafaretajai automašīnai riepas un aizmugurējo stiklu, bet noziedznieks aizbēga. 

Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šāgada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcieta 6,5 gadus ieslodzījuma. 


Написать комментарий