Starptautiskais festivāls „ReStArt 2013” Daugavpilī iepriecinās ar „Mūzikas kokteili”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes deputāts Aivars Broks pastāstīja par starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt 2013” (Pārstartēšana) sākumu, kurš Daugavpilī notiks jau otro reizi.

Tāpat kā pērn, visa mēneša garumā no 7. septembra līdz 17. oktobrim festivāla ietvaros notiks liels dažādu pasākumu skaits, kuri neapšaubāmi ieinteresēs daugavpiliešus un pilsētas viesus.

Šāda festivāla rīkošanas ideja nav jauna, tā ir pārņemta no Eiropas valstīm. Pasākumam jāapvieno vienā veselumā visus kultūras pasākumus, kuri notiek noteiktā laika periodā dažādās mūsu pilsētas vietās.

Pēc A. Broka vārdiem šogad pilsētas kultūras vides pārstartēšana skars Marka Rotko rezidenci cietoksnī, Dzejas dienas Raiņa mājā – muzejā Berķenelē, izstādes Novadpētniecības un mākslas muzejā, izrādes Daugavpils teātrī un koncertus Vienības namā. Turklāt starptautiskajā festivālā piedalīsies Lietuvas, Vācijas un ASV viesi.

Festivāla ietvaros trešdien, 11. septembrī 18:00 Vienības nama zālē notiks Rīgas pūšamo instrumentu kvinteta koncerts „The Sparkling 5”, kurš Daugavpils publikai atskaņos programmu „Mūzikas kokteilis”. Ansambļa uzstāšanās solās būt visai interesanta, jo tā sastāvā spēlē trīs burvīgas saksofonistes, kuras kopā ar trombonu un tauri profesionāli izpilda Latvijas un ārzemju komponistu hītus.

Par koncertu būs jāmaksā: ieejas biļešu cenas studentiem, skolēniem un pensionāriem sastādīs 1 latu, bet visi pārējie pilsētnieki varēs baudīt mūziku tikai par 2 latiem. Domes deputāts A. Broks pauda cerību, ka nākamais, pēc skaita trešais festivāls saņems no Daugavpils pašvaldības puses nopietnāku finanšu atbalstu.


Написать комментарий