Streļčenoks konfliktē ar daudziem KNAB nodaļu vadītājiem un darbiniekiem, apgalvo Strīķe

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam ir konflikts ar daudziem biroja nodaļu vadītājiem un darbiniekiem, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Par izveidojušos situāciju viņai esot ļoti žēl, jo ir daudz darāmā un joprojām ir "daudz korumpantu un spēki jāveltī darbam". Nesaskaņas biroja darbu viennozīmīgi bremzējot un pagaidām tām arī neesot risinājuma.

Biroja vadītājam un darbiniekiem esot atšķirīgs stratēģisks redzējums, piemēram, vai Rīgas domei jābūt nepārtrauktā KNAB interešu lokā, kā vienu no konflikta iemesliem skaidroja Strīķe. Viņa arī atzīst, ka birojā ir problēmas ar "koleģiālu lēmumu pieņemšanu" un kolektīva vadīšanu un daudz ko priekšnieks vienkārši mēģinot risināt ar disciplinārlietas ierosināšanu.

"Korupcijas apkarošana nav nekāda Ziemassvētku dāvanu dalīšana. Mums jau ir 100 spriedumi, kas stājušies spēkā, tāpēc nelabvēļu skaits tikai aug," norādīja Strīķe. Viņa uzsver, ka arī no "ārpuses" daudzi ir ieinteresēti biroja vājināšanai.

Strīķe ir apņēmības pilna turpināt darbu un neplāno pamest biroju, kurā nostrādājusi jau desmit gadus.

Jau ziņots, ka pašlaik KNAB vadītāja Jaroslava Sterļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes un citu darbinieku konflikts nonācis līdz tam, ka puses nevēlas sēsties pie viena galda un situācija ir "acs pret aci un zobs pret zobu", secinājis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Premjers Valdis Dombrovskis (V), ar Kalnmeieru pārrunājot saspringto situāciju KNAB, secinājuši, ka nesaskaņas birojā rada "izplūdis kompetenču sadalījums", tāpēc nolemts veidot speciālu darba grupu, kas precizēs biroja nolikumu.

Mediji iepriekš ziņojuši par spriedzi starp Strelčenoku un viņa vietniecēm, tostarp Strīķi. Streļčenoks savas vietnieces Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, un tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas.

Vēlāk KNAB darbinieki vērsās pie premjera, lūdzot viņu vērsties Valsts kontrolē ar prasību auditēt KNAB darbības likumību un lietderību. KNAB darbinieki sūdzējās par biroja vadību un dažu darbinieku profesionālo novērtējumu, kas viņuprāt, ir neadekvāti zems.

Streļčenoks ir ierosinājis discipilinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, kuras rīcībā viņš saskatījis iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu. Disciplinārlieta ierosināta par to, ka Strīķe, pildot KNAB priekšnieka pienākumus no 1.jūlija līdz 7.jūlijam un no 22.jūlija līdz 30.jūlijam, atcēlusi Strelčenoka rīkojumus.

Bet 15.augusta rītā LNT raidījumā "900 sekundes" Strelčenoks sacīja, ka ir gatavs "detaļu nomaiņai" birojā.


Написать комментарий