Pārbaudot „aromātisko maisījumu” veikalu Daugavpilī, policija atsavina nezināmas izcelsmes vielas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde nepārtraukti un pastāvīgi veic situācijas monitoringu un kontroli vietās, kur tiek pārdotas tā saucamās „legālās narkotikas”.

Aizvadītajā nedēļa, veicot kārtējo pārbaudi kādā aromātisko maisījumu veikalā Daugavpils pilsētas centrā, policijas darbinieki atsavinājuši gandrīz 300 dažādu iepakojumu ar nenoskaidrotu vielu.

Veicot kratīšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, minētajā veikalā tika atrasti un atsavināti 290 iepakojumi (gandrīz 88 gramus) ar augu valsts maisījumu, kas bija glabāti seifā. Kopumā policija atsavinājusi nenoskaidrotas vielas. Pārbaudes laikā šajā vietā tika konstatēts arī ekonomiska rakstura pārkāpums, par ko tika uzsākta administratīvā lietvedība.

Tāpat šī kriminālprocesa ietvaros tika veikta kratīšanā tās personas dzīvesvietā, kura tirgoja atsavināto preci veikalā. Rezultātā tika atrasti un izņemti 40 litri tīrā spirta. Veikalā izņemtajām vielām tika nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu vai tās satur aizliegtās narkotiskas vai psihotropās vielas, kas būtu iekļautas Latvijas Republikas aizliegto vielu sarakstā.

Policija turpina izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas „Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt”.


Написать комментарий