Nogalinātās Elīnas vecāki: slepkavību filmēja, lai video tirgotu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnvasar nežēlīgi noslepkavotās Daugavpils studentes Elīnas Pupiņas vecāki domā, ka viņu meitas slepkavība ir nofilmēta, lai pēc tam video pārdotu.

Viņi izsaka versiju, ka Latvijā darbojas banda, kas nodarbojas ar slepkavību uzņemšanu video.

Kasjauns.lv jau vairākkārtīgi rakstījis, ka pagājušā gada 15. maijā jurisprudences students Jānis Gaigals savā dzīvoklī, būdams alkohola reibumā, nežēlīgi noslepkavoja savu draudzeni, sociālo zinātņu studenti – pazīstamo Daugavpils biologu Aijas un Mihaila Pupiņu meitu Elīnu. Lai arī Gaigals savu vainu, vismaz daļēji, ir atzinis un apsūdzība uzskata, ka slepkavība izdarīta vainu pastiprinošos apstākļos – alkohola reibumā, viņš joprojām atrodas uz brīvām kājām. Šajā laikā Gaigals pat paspējis pabeigt augstskolu un iegūt jurista diplomu. Tiesas sēde Elīnas Pupiņas lietā paredzēta 15. oktobrī. 

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Elīna noslepkavota vispirms viņu žņaudzot, bet pēc tam viņai sitot un sperot pa galvu. Elīnas vacāki veikuši savu neatkarīgu izmeklēšanu un nākuši klajā ar versijām, kas atšķiras no oficiālās izmeklēšanas secinājumiem. Tikko Aija Pupiņa portālam kriminal.lv atklājusi jaunu šokējošu versiju – viņas meitas slepkavība filmēta, lai uzņemtu kino! 

Latvijā darbojas slepkavību uzņemšanas industrija? 
„Mēs – Elīnas vecāki - uzskatam, ka Latvijā darbojas slepkavību uzņemšanas industrija,” kriminal.lv apgalvo Aija Pupiņa. 

„Pirms pāris nedēļām mēs nejauši portālā draugiem.lv atklājām slepkavībā vainotā Jāņa Gaigala tuva drauga amatierfilmas, kurās redzami dažādi slepkavību veidi. Tur jaunie cilvēki ir gan aktieri, gan operatori. Tur ar pistoli nošauj cilvēkus, nozog cilvēku un viņu sasietu ved autobagāžniekā, rok mežā bedri, lai noslēptu līķi un tamlīdzīgi. Iespējams šīs filmas liecina par bandu, kas uzņem kriminālas filmas – slepkavības un spīdzināšanas, lai tās tālāk pārdotu. Mēs runājām ar ekspertiem, kuri nenoliedz šādu video uzņemšanu Latvijā. Tomēr ne policija, ne prokuratūra negrib izmeklēt šo lietu par filmām, viņiem ir tikai viena slepkavības versija – sadzīves strīds,” stāsta Elīnas māte. 

Viņu satraucis fakts, ka pirmais video internetā ielikts neilgi pirms viņas meitas slepkavības - 3. maijā - un pirmais komentārs bija: „Par maz asiņu”. Iespējams, tieši šis komentārs bijis pamudinājums, lai 15. maijā nogalinātu Elīnu un uzfilmētu daudz cietsirdīgāku un asiņaināku ainu. 

Tagad video autors uzfilmēto materiālu ir dzēsis, bet Pupiņi tos ir saglabājuši un video vēlas tiesā piestādīt kā lietiskos pierādījumus. Šos videomateriālus publicē arī Kasjauns.lv

Policija: „Slepkavības Latvijā nav filmētas” 

Pupiņi uzskata, ka viņu versiju varētu apstiprināt arī tas, ka policija nobēdzinājusi vairākus lietiskos pierādījumus – adītu cepuri ar diviem caurumiem acīm, melnu auduma gabalu, asiņainu un saplēstu sieviešu veļu. Ne izmeklētājs, ne prokurors par šīm lietām neizrāda ne mazāko interesi, ir sarūgtināti Pupiņi. 

Jāteic, ka Gaigala bērnības drauga uzņemtais video raisa divējādas sajūtas: video tēmas ir cietsirdīgas, bet šādus trillerus un detektīvfilmas ikdienu rāda arī pa televizoru. 

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse kriminal.lv teica, ka Latvijā līdz šim nav bijuši gadījumi, ka slepkavības būtu uzņemtas video. „Bija gadījumi, kad ņirgājās par dzīvniekiem, un to uzņēma mobilajā telefonā, ko vēlāk publicēja internetā. Bet šāda cietsirdība pret cilvēkiem gan nav filmēta,” teica Virse. 

Jāņa Gaigala drauga uzņemtie asinis stindzinošie video 


Написать комментарий