Daugavpils Poļu kultūras centrs aicina pilsētniekus uz Jeļenas Figurinas autordziesmu koncertu

foto: Poļu kultūras centrs
foto: Poļu kultūras centrs

Piektdien, 20.septembrī, Daugavpils Poļu kultūras centrā notiks pazīstamas dziedātājas Jeļenas Figurinas autordziesmu koncerts ”Baložu lidojums”.

Autordziesma jeb bardu dziesma kā žanrs izveidojusies pagājušā gadsimta vidū. Tās atšķirīgā īpatnība ir saistīta ar to, ka mūzikas un dzejas autors un dziesmas izpildītājs ir viena un tā pati persona. Galvenā loma tiek atvēlēta dziesmas tekstam. Īpaši populāras autordziesmas kļuva 60.gados. Šī žanra spilgtākie pārstāvji bija Jurijs Vizbors, Bulats Okudžava, Novella Matvejeva, Vladimirs Visockis, Aleksandrs Galičs u.c.

Pēc J.Figurinas vārdiem, redzēt un apzināt pasauli caur dzejas un mūzikas prizmu viņa ir sākumi kopš dzimšanas. Dzejniece un mūziķe kļuva atpazīstama 20.gs. 90.gados.

Jeļena Figurina dzīvo un strādā Daugavpilī, viņa ir pabeigusi 11.vidusskolu un absolvējusi Daugavpils pedagoģisko institūtu. Ieguvusi maģistra diplomu sociālajā darbā. Pastāvīga Daugavpilī rīkoto Dzejas dienu dalībniece. Dzejoļu krājuma „Dzejas dienas” līdzautore.

J.Figurina ir vairāku Latvijā un ārzemēs notikušu autordziesmu konkursu un festivālu laureāte un uzaicinātā viešņa. Bieži apmeklē Vitebsku (Baltkrievija), kur piedalās konkursos un festivālos, kā arī tiek iekļauta žūrijas sastāvā.

Visi interesenti 20.septembrī plkst.17:30 tiek aicināti apmeklēt koncertu „Baložu lidojums”. Koncerta rīkotāji sola labu mūziku un dzeju, kā arī iespēju iepazīties ar lielisku dzejnieci un mūziķi.


Написать комментарий