Daugavpils novada domes deputāti apsprieda pusdienu maksas palielināšanas iespēju vienā no novada skolām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 19.septembrī, Daugavpils novada domē notika Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēde, kuras gaitā tās locekļi apsprieda nepieciešamību veikt grozījumus 2011.gada lēmumā par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Daugavpils novada skolām.

Silenes pamatskolas direktore Tatjana Klopova paziņoja, ka pamatskola ir spiesta palielināt skolas pusdienu maksu, jo tai jāievēro Ministru Kabineta 2012.gada martā pieņemtie noteikumi, kuri nosaka ēdināšanas normas vispārizglītojošajās iestādēs: „Veicot kalkulāciju, sapratām, ka, lai ievērotu MK noteikumus, mums jāpalielina skolas pusdienu maksa”.

Tādējādi skolas pusdienas maksa tiks palielināta par Ls 0,10 un rezultātā pusdienas maksās Ls 0,50 dienā, savukārt brokastis un launags maksās tāpat kā iepriekš – Ls 0,20 un Ls 0,10 dienā.

Apspriežot šo jautājumu, Sventes pamatskolas direktors un deputāts Aleksandrs Sibirces precizēja, vai Silenes pamatskola esot aprēķinājusi, cik faktiski maksās skolas pusdienas, uz ko T.Klopova atbildēja, ka skolas pusdienas bērnu vecākiem izmaksātu Ls 0,80, bet Daugavpils novada dome ir uzņēmusies apmaksāt virtuves darbinieku atalgojumu, komunālos izdevumus, elektroapgādi, tādēļ pusdienas maksās mazāk.  

Rezultātā Izglītības, kultūras un sporta komitejas locekļi vienbalsīgi nolēma nodot šo jautājumu novada domes deputātu izskatīšanai sēdē, kas notiks 26.septembrī. Ja lēmuma projekts tiks apstiprināts, jaunie noteikumi par pusdienu maksu Silenes pamatskolā stāsies spēkā šā gada 1.oktobrī.


Написать комментарий