Atbalstīts lēmums par prēmiju piešķiršanu Daugavpils skolu un bērnudārzu pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi un tehniskie darbinieki Skolotāju dienā saņems prēmijas, 19.septembrī nolēma Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas locekļi, kuri apstiprināja grozījumus Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) budžetā.

VPIP vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka tā būs 30 latu liela prēmija, pēc nodokļu nomaksas darbinieki saņems ap 20 latiem. Kopumā vispārizglītojošo iestāžu darbinieku premēšanai tiks iedalīti aptuveni 105 tūkstoši latu.

Lēmuma projekta apspriedes gaitā deputāts Aivars Broks izteica šaubas, vai ir korekti Skolotāju dienā prēmijas izmaksāt arī tehniskajam personālam, uz ko Marina Isupova atbildēja, ka tehniskie darbinieki arī ir vispārizglītojošo iestāžu darbinieki un ir pelnījuši saņemt prēmiju.

Jāatzīmē, ka parasti pedagogi saņēma prēmijas jaunā mācību gada priekšvakarā, tomēr šogad minētās prēmijas pedagogi nesaņēma, jo grozījumi pilsētas budžetā, kuru ietvaros vajadzēja atrunāt prēmiju piešķiršanu, tika pieņemti jūlijā, par ko VPIP darbinieki nebija informēti un nesagatavoja pieteikumu.

Tagad VPIP vadība ir saņēmusi Domes rakstveida apliecinājumu par to, ka iestāde, izanalizējot sava budžeta izpildes rādītājus un pārliecinoties par ietaupījumu, var sagatavot atsevišķu lēmuma projektu par tāmes koriģēšanu. Tādēļ lēmums par prēmiju piešķiršanu nodots izskatīšanai Domes sēdē. Tāpat Domes rakstveida atbildē norādīts, ka, pamatojoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, Dome esot gatava līdzfinansēt 50% no prēmijām iedalītās summas, šā gada oktobrī veicot grozījumus budžetā.

„Esmu pateicīga pašvaldības priekšsēdētājam par to, ka uzklausīja manu lūgumu, un mēs saņēmām rīkojumu, kuru lūdzām”, komentējot situāciju, paziņoja M.Isupova.

Galīgo lēmumu pilsētas Domes deputāti apstiprinās pēc nedēļas.


Написать комментарий