I.Antoševska: Turpināsim meklēt iespēju labiekārtot Daugavas krastu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” ekoloģe Inese Antoševska paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldība, tāpat kā daudzi pilsētnieki, vēlētos labiekārtot Daugavas krastu pie PAS „Daugavpils siltumtīkli”, tomēr minēto pasākumu veikšana izmaksātu ļoti dārgi.

Inese Antoševska pastāstīja, ka Daugavas krasts iespēju robežās tiek atbrīvots no krūmiem: pirms pāris gadiem krūmus izzāģēja tā saucamie „simtlatnieki”. Tomēr, pēc ekoloģes vārdiem, upes krasts neesot dziļš, tas ātri aizaug, tādēļ krasta uzturēšanai nepieciešami noteikti līdzekļi. Krūmu izvešana un utilizācija arī maksā naudu.

„Lai upes krasts tiktu uzturēts pienācīgā kārtībā un neaizaugtu, jāizlauž krūmu celmi, tas ir liels darbs. Iztīrīt krastu ir viens, tas ir arī labiekārto. Mūsu pilsētas apkārtnē upe met cilpas, pavasara plūdu rezultātā tās ūdens līmenis ievērojami palielinās, tādēļ šāda krasta labiekārtošana nav vienkārša.

Vairākās pilsētas upju krasti ir nostiprināti, iekārtotas krastmalas. Teorētiski kaut ko tamlīdzīgu varētu izveidot arī Daugavpilī, bet tas prasa līdzekļu ieguldījumu. Pašvaldībā atceras par krasta labiekārtošanas nepieciešamību, tādēļ arī nākamajā plānošanas posmā speciālisti meklēs ES finansējuma programmas, lai labiekārtotu krastu”, atzīmēja I.Antoševska.


Написать комментарий