Ķīnā būvēs pasaulē dārgāko filmu studiju

foto: russian.china.org.cn
foto: russian.china.org.cn

Ķīnas austrumu piekrastes pilsētā Cjindao būvēs pasaulē dārgāko filmu studiju, kurā atradīsies arī pasaulē pirmā zemūdens studija, pirmdien vēsta laikraksts "The Guardian".

Par projekta sākumu paziņoja Ķīnas trešais bagātākais cilvēks Vangs Džeinlins, kura kompānija "Dalian Wanda Group" ir aptuveni 50 miljardus juaņu (4,25 miljardus latu) vērtā projekta realizētāja. Uzņēmējs apgalvo, ka šis ir pasaulē dārgākais kinostudijas projekts.

""Oriental Movie Metropolis" ir svarīgs solis Ķīnas stratēģijā kļūt par globālu kultūras lielvaru," projekta izziņošanas pasākumā paziņoja Vangs.

Par "Orienta, Movie Metropolis" sauktajā kompleksā būs 20 studijas un pasaulē pirmā zemūdens studija, kā arī konferenču un izstāžu zāles, iepirkšanās centrs, atrakciju parks un septiņas viesnīcas. Tas gan nepretendē uz pasaulē lielākās studijas titulu, kas joprojām pieder "Ramoji Film City" Indijas pilsētā Haidarābādā.

Projekts iezīmē Ķīnas pieaugošos lomu pasaules kino industrijā un centienus pārspēt Holivudas dominējošo stāvokli tirgū, norāda "The Guardian". Tikmēr darbi pie nesen izziņotā Holivudas un Ķīnas kopprojekta "Chinawood", šķiet, ir apstājušies.

Vangs savu 8,6 miljardu dolāru (4,47 miljardi latu) bagātību ir ieguvis galvenokārt ar nekutamā īpašuma attīstības projektiem, bet viņam ir arī vērā ņemamas intereses izklaides un atpūtas nozarēs. Pagājušajā gadā Vangs par 2,6 miljardiem dolāru (1,35 miljardi latu) iegādājās ASV kinoteātru ķēdi AMC.


Написать комментарий