Daugavpils pilsētas pašvaldība neatbalsta valdības ieceri aprēķināt atkritumu izvešanas maksu atkarībā no dzīvokļu skaita

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils DzKSU vadītājas pienākumus pildošā Vera Raģele uzskata, ka pareizāk būtu sadzīves atkritumu izvešanas maksu aprēķināt, ņemot vērā dzīvoklī dzīvojošo personu skaitu, nevis dzīvojamā mājā esošo dzīvokļu skaitu.

Atgādināsim, ka 17.septembrī MK atbalstīja grozījumus likumdošanā, kuri attiecas uz sadzīves atkritumu izvešanas un asenizācijas pakalpojumu apmaksas kārtību. Patlaban minētā maksa tiek aprēķināta, ņemot vērā dzīvoklī dzīvojošo personu skaitu, savukārt turpmāk tiks ņemts vērā tikai dzīvokļu skaits.

Vicemērs Pēteris Dzalbe, komentējot šos noteikumus, paziņoja, ka tie tiks piemēroti tikai atsevišķām mājām. „Pašvaldības uzdevums ir konkursa gaitā noteikt organizāciju, kura ir tiesīga sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu. Konkrētās mājas pienākums ir noslēgt līgumu saskaņā ar mājas apstiprinātiem noteikumiem”, atzīmēja P.Dzalbe.

Vicemērs atzīmēja, ka noteikumi neatteiksies uz mājām, kad tajās tiks noteiktas pārvaldīšanas tiesības (procedūra jau ir uzsākta). „Pašvaldība gatavo iepirkumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu. Esam saņēmuši Ekonomikas ministrijas paskaidrojumus, kuros minēts, ka katra atsevišķa māja pati nosaka, kādā veidā un cik maksās par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Pašvaldības pienākums ir izvēlēties organizāciju, kura slēgs līgumu ar konkrētas mājas pārvaldnieku. Tiks ievērots Dzīvokļa īpašuma likums, kas paredz pakalpojuma apmaksu atkarībā no cilvēku skaita”, paziņoja vicemērs.


Написать комментарий