Ko republikāņi var iemācīties no Putina cīņā ar Obamas veselības aizsardzības sistēmas reformu

foto: radioazadlyg.org
foto: radioazadlyg.org

„Pārstāvju palātas spīķeris Džons Beiners nosoda prezidentu Obamu par to, ka viņš vada sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, atsakoties vienoties ar deputātiem – republikāņiem”, raksta The Washington Post komentētājs Marks Tisens.

„Neuztraucieties spīķera kungs, viņš turpinās sarunas! Un, kad tas notiks, ir dažas lietas, kuras republikāņi var iemācīties no Putina”, - domā autors.

Viņš piedāvā pievērst uzmanību mācībai, kuru var iegūt republikāņi no Obamas kapitulācijas Sīrijas krīzē, kas var palīdzēt viņiem uzvarēt izejā no budžeta strupceļa.

„Obamas „Sarkanā līnija” novirzās, - raksta Tisens. „Ja prezidents nebija gatavs veikt „pavisam nenozīmīgu” militāru triecienu pa Sīriju, viņš neuzspridzinās visu ASV ekonomiku”, - teikts rakstā.

Obama noslēdz darījumus, kad viņu iedzen stūrī, - spriež žurnālists. Viņš paziņoja, ka vērsās Kongresā kara darbību akceptēšanai. Kad Obama nonāca uz nepatīkamas sakāves robežas Kapitolijas kalnā, Putins viņu izglāba, piedāvājot vienošanos par Sīrijas atbruņošanu.

Obama piekrīt atkāpšanās ceļiem, lai saglabātu savu seju. Pēc Tisena domām Putins viņu nepazemoja, bet meistarīgi viņu iedzina stūrī, bet pēc tam uzmanīgi nodrošināja viņam mīkstu nolaišanos.

„Republikāņiem jādara tas pats ar veselības aizsardzības reformu. Prezidents neļaus Kongresam neizdalīt līdzekļus viņa likumdošanas iniciatīvai”, - teikts rakstā.

Republikāņiem jāseko sasniedzamam mērķim – jāatliek reformas realizācija uz gadu. Šis termiņš dos Obamam atkāpšanās ceļu, bet bez pazemojumiem, - piedāvā raksta autors.

Ja republikāņi izmantos Putina stratēģiju, viņi uzvarēs, - domā Tisens.


Написать комментарий