Deputāts A.Gržibovskis: Lai pilsētas mērs pārliecinās, ka Daugavpils VPIP strādā efektīvi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, otrdien, 24.septembrī, Daugavpils pilsētas domē pilsētas skolu direktori un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji tikās ar pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi un viņa vietnieku Jāni Dukšinski.

Galvenais apspriežamais jautājums bija kārtējā reforma pilsētas izglītības jomā, precīzāk, mēra parakstītais rīkojums, saskaņā ar kuru līdz novembra beigām jābūt izstrādātam Domes lēmuma projektam par Domes izglītības pārvaldes izveidošanu, pievienojot tai pašreizējo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi (VPIP).

Daugavpils pilsētas domes deputāts un 15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Izglītības pārvaldē veiktā reforma esot bijusi pareiza.

„Tas ir jūtams: vairāku jautājumu risināšanas process kļuvis caurspīdīgāks, saprotamāks un demokrātiskāks. Jau tagad tiek strādāts pie budžeta. Manuprāt, šajā laikā tika paveikts ļoti daudz: izstrādāts attīstības plāns, kas ļauj skolām sagatavot savus atsevišķus plānus.

Mērs vēlas pārliecināties, ka iepriekš izveidotā liela struktūra strādā efektīvi, jo viņam jāizlemj, vai ir vērts atgriezties pie iepriekšējās sistēmas vai jāpalīdz attīstīties esošajai. J.Lāčplēsis paziņoja, ka minētais rīkojums tika izdots pārdomāti, bet viņš ir gatavs to papildināt, paplašināt un koriģēt.

Neesam pret pārbaudi un pašvaldības vēlmi konkretizēt un papildināt darbu, bet mēs vēlētos, lai darba grupā tiktu iekļauti arī skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju pārstāvji”, paskaidroja A.Gržibovskis.

„Gribētos, lai rīkojumā nebūtu formulējuma, kas paredz konkrētas izmaiņas Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē. Jo runa ir par vēl vienu reformu, statūtu maiņu, līgumu pārrakstīšanu, bankas kontu pārrkastīšanu utt. Tā ir nopietna procedūra, kura aizņems daudz laika un prasīs naudas līdzekļus. Mēs to nevēlētos, jo viss ir nostājies savās vietās, pārvalde strādā labi.

Mēs vēlētos arī, lai šajā rīkojumā būtu mainīts formulējums par darba grupu: lai tā sākumā iesniegtu savus ierosinājumus deputātu izskatīšanai. Ceru, ka darba grupas secinājumi būs adekvāti. Gadījumā, ja pašvaldības priekšsēdētājs jau visu ir izlēmis, nav skaidrs, kāpēc tika izveidota darba grupa.

Manuprāt, jaunās struktūras izveidošana nav nepieciešama. Tāpat uzskata Direktoru padome. Pilsētas vadība uzklausīja mūsu viedokli, mērs solīja koriģēt rīkojumu”, pastāstīja deputāts.

Tāpat A.Gržibovskis paziņoja, ka šonedēļ notiks sapulce, kurā tiks izvirzīti kandidāti darbam izveidotajā darba grupā.


Написать комментарий