Daugavpils 13.bērnudārza vadītāja: Presē jārunā par grozījumiem likumā, kuri attiecas uz kancelejas preču iegādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.septembrī notikušajā pilsētas skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju un pilsētas vadības tikšanās piedalījās arī Daugavpils 13.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Jeļena Kalmikova, kura nepaspēja nodot pilsētas vadībai kādu lūgumu, jo pasākums ilga tik pusstundu.

Jeļena Kalmikova paziņoja portālam Gorod.lv, ka pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji plānoja vērsties pie pilsētas vadības ar lūgumu atspoguļot presē grozījumus Izglītības likumā, kuri paredz, ka pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu vecāku pienākums ir nodrošināt bērnu ar kancelejas piederumiem.

Minētie grozījumi tika pieņemti nesen, šis jautājums joprojām ir sāpīgs, jo daudzi vecāki, droši vien nepievēršot uzmanību republikas presē ievietotajai informācijai, pauž neapmierinātību ar to, ka pirmsskolas izglītības iestādes lūdz nodrošināt bērnu ar kancelejas precēm, paziņoja 13.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja.

„Audzinātājas nelūdz neko sev: krāsainais papīrs nav vajadzīgs, lai pedagogs aplīmētu ar to sienas savā mājā. Pašvaldība nefinansē kancelejas preču iegādi, tā finansē katram audzēknim nepieciešamo mācību līdzekļu iegādi, bet ar to nepietiek. Esam nostādīti situācijā, kad bērns tiek atvests uz bērnudārzu, un pedagogiem bez palīglīdzekļiem viņš jāiemāca lasīt, rakstīt, zīmēt, griezt, līmēt.  

Piemēram, mazam bērnudārzam, kurā ir 5-6 grupas, šiem mērķiem iedala 70 latus gadā, skaidrs, ka ar to nepietiek, lai nodrošinātu bērnus ar nepieciešamo materiālu (piemēram, papīra) daudzumu. Turklāt, saskaņā ar grozījumiem likumā, pašvaldībai tas nav jādara, tas ir vecāku pienākums. Tādēļ ir nepieciešama kāda reklāmas akcija krievu valodā (ņemot vērā mūsu pilsētas specifiku), kas skaidrotu vecākiem, ka kancelejas preču iegāde nav pirmsskolas izglītības iestādes prasība, bet tas ir atrunāts likumā. Gribētos, lai plašsaziņas līdzekļi palīdzētu izskaidrot izveidojušos situāciju”, pastāstīja Jeļena Kalmikova.

Piebildīsim, ka portāls Gorod.lv vairākkārt ir saņēmis lasītāju vēstules, kuros tika minēta šāda problēma, un ir griezies pie Pirmsskolas izglītības darba speciālistes Ingrīdes Zeļenkovas, kura solīja nodrošināt plašsaziņas līdzekļus ar situāciju skaidrojošo informāciju.


Написать комментарий