ASV Kongress pārvērtīs valsti par apsmieklu

foto: prousa.ru
foto: prousa.ru

„Izskatās Vašingtonas gudrās galvas piekrīt tam, ka mēs tuvojamies valdības darba pārtraukšanai", - raksta The Washington Post.

Kongress, kurš nevar saskaņot nākamā gada budžetu, mēģina pieņemt pagaidu likumprojektu, lai noturētos līdz 15. decembrim vai kaut līdz 15. novembrim. Tomēr Pārstāvju palātas spīķeris, republikānis Džons Beiners uzstāj uz Obamacare veselības aizsardzības reformas programmas labojumiem, kuriem nepiekritīs ne Senāts, ne prezidents Baraks Obama. Pirmdien Senāts otro reizi var pateikt „nē”, un budžeta nepieņemšana atstās valdību bez naudas.

Iespējams, ka šī perspektīva neuztrauc dažus konservatorus, kuru aprindās ir maz valsts ierēdņu, bet mēs ceram, ka Beiners izrādīs līdzjūtību tūkstošiem budžeta darbinieku ar pieticīgu turīgumu, kuri nonāks ļoti smagā stāvoklī, - raksta redakcija. Mēs ceram, ka viņu uztrauc arī tas, ka valdības darba pārtraukšana ietekmēs nacionālo veselības aizsardzības un pārtikas un zāļu kontroles inspekciju darbu, un, ka viņam rūp kaitējums ASV starptautiskajai reputācijai, kurā ārzemnieki saskatīs apsmieklu droša atbalsta vietā, raksta izdevums.


Написать комментарий