Vietējās pašvaldības informēs daugavpiliešus un novada iedzīvotājus par eiro ieviešanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augstākminēto informāciju paziņoja Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks, kurš nesen apmeklēja Daugavpili ar vizīti.

Kā vēstīts, viņa vizīte notika eiro ieviešanai veltītās informatīvās kampaņas „Eirodiena” ietvaros. Pēc augsti stāvošā ierēdņa domām, valsts iedzīvotāju piesardzīgā attieksme pret eiro ieviešanu galvenokārt esot saistīta ar detalizētas un saprotamas informācijas trūkumu, tādēļ Finanšu ministrija turpmāko triju mēnešu laikā centīsies mainīt situāciju.

Finanšu ministrs A.Vilks uzskata, ka pat valsts attālo rajonu iedzīvotāji tiks informēti par eiro ieviešanu, jo katrs no viņiem saņems divas informatīvās vēstules. Ar ministriju sadarbosies arī Latvijas pašvaldības, kuru pienākumos ietilpst vietējo iedzīvotāju informēšana par gaidāmajām izmaiņām. Pēc ministra domām, informatīvais atbalsts ir īpaši nepieciešams vientuļiem cilvēkiem, kuri dzīvo bez radiniekiem, kaimiņiem vai attālās vietās.

Pēc finanšu ministra domām, šajā procesā svarīga loma ir pašiem iedzīvotājiem, kuri var atbalstīt pašvaldību un valsts iniciatīvu un stāstīt par eiro ieviešanu saviem bērniem, vecākiem, draugiem, radiem, kaimiņiem.

„Tas ir uzticības jautājums, jo eiro ieviešana attiecas uz katru no mums. Parasti mēs ņemam vērā tā cilvēka teikto, kuram uzticamies. Piemēram, pasta nodaļu darbinieki var ziņot informāciju pensionāriem, kuri pie viņiem saņem pensiju. Sociālā dienesta darbinieki, aptieku un veikalu darbinieki, policisti arī var izplatīt informāciju. Jādara viss iespējamais, lai cilvēki nebaidītos no gaidāmajām pārmaiņām”, paskaidroja finanšu ministrs.

Atgādināsim, ka mūsu valstī, sākot ar 1.oktobri un līdz šā gada beigām, visās tirdzniecības vietās cenas tiks norādītas gan latos, gan eiro. Tas tiek darīts, lai iedzīvotāji pamazām pierastu pie jaunās valūtas.


Написать комментарий