Marka Rotko mākslas centrā prezentēs grāmatu “(Divas) puses. Latviešu kara stāsti”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka kopš Otrā pasaules kara ir pagājis daudz laika, tas joprojām interesē mūsdienu cilvēku.

Tādēļ piektdien, 4.oktobrī, plkst.14.00 Marka Rotko mākslas centrā notiks grāmatas “(Divas) puses. Latviešu kara stāsti” prezentācija.

Pēc Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālistes Ineses Vaivares vārdiem, pasākumā tiks prezentēts izdevuma tulkojums krievu valodā. Grāmatā ir atspoguļoti sešu latviešu karavīru likteņi. Tajā ir piedāvāti divi skatpunkti, divi Otrā pasaules kara redzējumi.

Tā nav daiļliteratūra, bet gan abu karojošo pušu dalībnieku liecības – vieni karo Padomju armijas pusē, citi – vācu Vērmahta sastāvā.

Ierakumos, kauju starplaikos un hospitāļos rakstītās liecības stāsta par latviešu karavīru ikdienu, viņu dzīves vērtībām, attieksmi pret mājām un tuviniekiem.

Grāmata ir domāta plašam lasītāju lokam un ir izdota latviešu un krievu valodās. Grāmatu papildina arī vairāki Latvijas Universitātes pētnieku raksti par traģiskiem likteņiem, latviešu karavīru dzīvi pēc kara, latviešu militārajiem formējumiem Otrajā pasaules karā.

Grāmata “(Divas) puses” tapusi valsts pētījuma programmas “Nacionālā identitāte” projekta “Latvijas sociālā atmiņa un identitāte” ietvaros.  Grāmatas izdošanu gan latviešu, gan arī krievu valodā finansiāli atbalstījis Fridriha Eberta fonds.

Uz pasākumu īpaši tiek aicināti Daugavpils vispārizglītojošo skolu pedagogi, studenti, docētāji, bibliotēku darbinieki, kā arī visi interesenti.


Написать комментарий