Veiksmīgi noslēgusies «Jauno žurnālistu skola”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Eiropas valodu dienas ietvaros no šā gada 23. līdz 26.septembrim Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) rīkoja „Jauno žurnālistu skolu”.

VPIP pedagoģe-karjeras konsultante Santa Čeirāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka pasākumu ciklam bija divi mērķi – dot skolēniem iespēju uzlabot valodu zināšanas un rakstītprasmi, kā arī iepazīties ar žurnālistikas pamatiem un vairāk uzzināt par žurnālista profesiju.

Četru dienu laikā aptuveni 60 skolēni tikās ar Daugavpils universitātes pasniedzējiem Valentīnu Lukaševiču un Andri Kazjukeviču, kuri sniedza ieskatu žurnālistikas jēdzienā, pastāstīja par žurnālistikas veidiem, aspektiem, funkcijām, žanriem un daudz ko citu.

Pēc S.Čeirānes vārdiem, pilsētas jaunieši bija sajūsmā par iespēju tikties ar vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri dalījās pieredzē un stāstīja par žurnālista darba specifiku. Tāpat skolēniem bija iespēja piedalīties praktiskās nodarbībās – veidot improvizētu interviju, rakstīt par tikšanos ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, iejusties televīzijas žurnālista lomā.

Kā zināms, piecas Daugavpils 9.vidusskolas skolnieces – Jūlija, Veronika, Olīvija, Marija un Nadežda – apmeklēja portāla Gorod.lv redakciju, kur saņēma atbildes uz viņas interesējošiem jautājumiem un sniedza nelielu interviju.

Pēc S.Čeirānes vārdiem, noslēguma dienā „Jauno žurnālistu skolas” dalībnieki aizpildīja anketas, kur novērtēja pasākumu kā izdevušos, akcentējot, ka nodarbību laikā bija iespēja iepazīt žurnālista profesiju, tikties un iepazīties ar interesentiem cilvēkiem, paplašināt savu redzesloku, un šādi pasākumi pilsētai esot ļoti nepieciešami.


Написать комментарий