Vladimirs Putins izvirzīts Nobela Miera prēmijai

foto: norge.ru
foto: norge.ru

Krievijas Garīgās vienotības un nāciju sadarbības starptautiskā akadēmija izvirzījusi prezidentu Vladimiru Putinu Nobela Miera prēmijai.

Akadēmijas prezidents Georgijs Trapezņikovs norādījis, ka V. Putinam bijusi miera nesēja loma tādos reģionos kā Beslanā un Dienvidosetijā, un viņš pielicis ievērojamas pūles Sīrijas konflikta atrisināšanā, vēsta Voice Of Russia. 

«Vladimirs Putins izmantojis visus iespējamos līdzekļus, lai atrisinātu Sīrijas krīzi. Viņa darbības skaidri apliecina centienus nodrošināt mieru,» sacījis G. Trapezņikovs. Zem vēstules, kas nosūtīta Nobela Miera prēmijas komitejai ar aicinājumu Nobela Miera prēmijai nominēt arī V. Putinu, parakstījies arī padomju gados populārais dziedātājs Josifs Kobzons, kurš paudis uzskatu, ka V. Putins ir labāks Nobela Miera prēmijas kandidāts nekā Baraks Obama, kas to ir saņēmis.

«Baraks Obama ir cilvēks, kas atbalstīja ASV uzbrukumus Irākā un Afganistānā, bet tagad gatavojas triecieniem Sīrijā, bet mūsu prezidents cenšas nepieļaut asinsizliešanu un uzturēt sarunas, tādējādi ir daudz atbilstošāks šim godam,» paudis J. Kobzons.

Vēstuli atbalsta arī Visas Krievijas Izglītības fonds, kura vadītājs Sergejs Komkovs raksturojis V. Putinu kā tādu, kurš, pārstāvot vienu no pasaules ietekmīgākajām valstīm, veicinājis mieru un saskaņu savā valstī, kā arī veicinājis visas planētas konfliktu mierīgu atrisināšanu. Vēstule tikusi izsūtīta 16. septembrī un 20. septembrī Nobela prēmijas komiteja to esot saņēmusi.

Tikmēr V. Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādījis, ka Krievijas prezidents nedzenas pēc balvām un starptautiskiem atzinumiem. «Visvairāk viņu priecē gandarījums, kas rodas redzot sava darba nestos augļus,» sarunā ar laikrakstu Izvestiesacīja D. Peskovs. Kaimiņvalsts prezidenta preses pārstāvis arī pauda uzskatu, ka ir pārāk agri priecāties par Sīrijas krīzes mierīgu atrisinājumu.

ASV prezidents Baraks Obama Nobela Miera prēmiju ieguva 2009. gadā. Nobela komiteja norādīja, ka ASV prezidents apbalvots par «īpašiem centieniem stiprināt starptautisko diplomātiju un sadarbību starp cilvēkiem». Komiteja uzsvēra B. Obamas centienus stiprināt starptautiskās institūcijas un veicināt kodolatbruņošanās procesu.


Написать комментарий