Ķirbis ir universāls līdzeklis pret visām slimībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ja pasakā ķirbis pārvērtās par karieti, tad medicīnā tas brīnišķīgā veidā ir kļuvis par zālēm pret visām slimībām. 

Vismaz ārsti par to nešaubās. Kādēļ gan viņiem būtu par to jāšaubās, jo ķirbis satur tik daudz vērtīgu ķīmisko savienojumu, ka pat daudzi augļi un dārzeņi salātos nevar lielīties ar analoģisku sastāvu!

Pirmais, uz ko speciālisti pievērš uzmanību, runājot par ķirbja veselīgumu ir tā spēja uzlabot gremošanu un vielmaiņu. Ķirbja biezputras un sacepumus iesaka tiem, kuri vēlas tikt vaļā no liekā svara (starp citu, ķirbis ir produkts, uz kura pamata var veidot diētu ātrai svara samazināšanai bez riska organismam) vai slimo ar kuņģa zarnu trakta saslimšanām.

Ķirbja sulu iesaka iekļaut diētā nieru slimību ārstēšanai (tai skaitā nierakmeņu un žultsakmeņu ārstēšanā). Ķirbju sula jālieto otrā tipa cukura diabēta slimniekiem, kā arī toksīnu un sārņu izvadīšanai no organisma, - vēsta webapteka.by.

Rudenī ķirbju ēdieni ir aktuāli saaukstēšanās slimību profilaksei un ārstēšanas paātrināšanai. Speciālisti apgalvo, ka ķirbja sastāvam piemīt pretvīrusu darbība, un tas paātrina atveseļošanās procesu saaukstēšanās un gripas gadījumā. Īpaši lietderīgi ēst ķirbi tiem, kuriem ir „vājš kakls”. Iekļaujot ķirbi savā uzturā, jūs aizsargāsiet sevi no angīnas, faringīta un tonzilīta attīstības.

Šķiedrvielas un pektīns, kuru lielos daudzumos satur ķirbis, veicina „sliktā” holesterīna līmeņa samazināšanos un kalpo sirds asinsvadu saslimšanu attīstības profilaksei. Šo īpašību papildina augstais A provitamīna līmenis, kurš uzlabo asinsriti un kavē trombu attīstību.

Uzskaitot ķirbja vērtīgās īpašības, zinātnieki nereti sūdzas par to, ka ķirbja popularitāte ir ļoti zema, jo cilvēki reti izmanto ķirbi ēdienu pagatavošanā. Tomēr šādā veidā viņi varētu izvairīties no daudzām veselības problēmām un dažādot savu uzturu, jo ķirbis brīnišķīgi sader ar citiem produktiem, un tam ir patīkama garša.


Написать комментарий