Aktieri no Vācijas pastāstīja DU studentiem par negodīgiem valdniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien Daugavpils universitātes (DU) aktu zālē pašdarbības teātra kolektīvs „Dittchenbühne” no Vācijas piedāvāja Gerharda Hauptmana komēdiju vācu valodā „Bebra kažoks”.

DU Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītāja vietniece Natālija Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pašdarbības teātra kolektīvs mūsu pilsētā ieradies lielas turnejas ietvaros. Teātra trupā darbojas 20 dažāda vecuma aktieri. Pēc Daugavpils teātris dosies uz Krieviju – Ņižņiju Novgorodu, Ivanovo, Kostromu, Sanktpēterburgu.

Diemžēl noskatīties komēdiju bija atnācis neliels cilvēku skaits, galvenokārt DU studenti, kuri studē vācu valodu. Pēc pasākuma rīkotāju domām, neliels skatītāju skaits varētu būt saistīts ar to, ka šodien vairākās Daugavpils vispārizglītojošās iestādes svin Skolotāju dienu.

Jebkurā gadījumā, izrāde skatītājiem patika. Aktieri no sirds atveidoja savus personāžus, viņu runa bija vienkārša un saprotama, komēdijas personāži – spilgti raksturi. Infantils veļas mazgātājas vīrs bija miegains, vēl viens personāžs bija nepārspējams glaimotājs, bet galvenā varone viegli apveda ap pirkstu skopus bagātniekus.

Komēdija tika uzrakstīta Veimāras Republikas laikā un tās mērķis bija atmaskot negodīgus politiķus, bet izrādījās, ka komēdijā attēlotās problēmas ir aktuālas arī mūsdienās.

Izrāde mūsu pilsētā notika, pateicoties Vācijas valdības, Šlēzvigas – Holšteinas federālās zemes un Daugavpils universitātes atbalstam.



Написать комментарий