J. Carevs: Mana kā deputāta darbība no pirmās dienas vērsta uz situācijas maiņu uzņēmumā «Daugavpils siltumtīkli»

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Portāls Gorod.lv palūdza Daugavpils pilsētas domes deputātu Jevgeņiju Carevu novērtēt viņa darbību apritējušajās 100 domes darba dienās, kā arī pašreizējā sastāva deputātu darbu.

Pēc J. Careva vārdiem viņš ir ļoti apmierināts ar domes darbu un domā, ka deputāti ir nopietni pavirzījušies uz priekšu zināmu jautājumu risināšanā.

„Uz šodienu nekādus reālus lēmumus mūsu pilsētnieku dzīves uzlabošanai mēs neesam pieņēmuši. Pirmkārt, visi jaunie deputāti, kāds esmu arī es, sastapās ar situāciju, kurā daudz ko jāiemācās, bet tam nepieciešams laiks. Deputātiem, kuri domē nestrādā pirmo termiņu, protams, ir vienkāršāk: viņi pārzina struktūras darbu, visus likumus un nolikumus, tādēļ netērē tam savu dārgo laiku.
Diemžēl pašvaldības uzņēmumu, no kuriem kā galveno uzskatu „Daugavpils siltumtīkli”, darbā uz šo brīdi es nesaskatu nekādas reālas izmaiņas. Esmu pateicīgs kolēģiem par to, ka viņi uzticēja man vadīt darba grupu, un ceru, ka mēs paspēsim sagatavot pirmos darba rezultātus līdz 25. oktobrim, kā tas tika plānots.

Tomēr jau tagad var veikt dažus iepriekšējus novērtējumus. Te lieta nav pat pēdējos noslēgtajos līgumos, bet apstāklī, ka ilgus gadus pilsētas pamatuzņēmums, uz kuru tiek tērēti lieli naudas līdzekļi, faktiski nesaņēma investīcijas. Netika izstrādāts attīstības plāns, netika rekonstruēta postpadomju sadales tīklu sistēma, tādēļ daudzu daugavpiliešu apkures rēķini ir tik augsti, ka viņi tos nevar apmaksāt. Mana kā deputāta darbība jau no pirmās dienas vērsta uz to, lai mainītu šo situāciju.

Es ceru, ka deputāti atbalstīs mūsu darba grupu un tās lēmumus, tāpēc mēs esam noskaņoti ļoti kardināli. Mums ir konkrēti priekšlikumi, kuri skar siltumapgādes maksas samazināšanu, kuri tiks paziņoti un atzīti par labiem šogad, bet šis process nenotiks ātri.

Domes sastāv no dažādu partiju pārstāvjiem ar dažādiem centieniem, tādēļ izpildīt savus solījumus katram tautas kalpam būs pietiekami grūti. Mūsu ceļš ir ļoti vienkāršs un pietiekami skaidrs: tuvākajā laikā piedāvāt jaunu attiecību starp pilsētas vadību un pašvaldības uzņēmumiem modeli, lai mēs, pilsētas iedzīvotāji varētu mazāk maksāt. Neko konkrētu nepateikšu, bet varu jums apliecināt, ka no 1. decembra jūs saņemsiet daudz mazākus rēķinus. Tomēr nav fakts, ka mūsu priekšlikumus pieņems izskatīšanai un mūs atbalstīs visi deputāti. Mūsu darba grupā ir 5 cilvēki, katram ir savs viedoklis, bet es ceru uz veselo saprātu un preses īpašo uzmanību, kurai es pateicos par uzmanības piesaistīšanu un šīs problēmas akcentēšanu.

Piemēram, nesen pilsētas domes sēdē tika izskatīti 32 jautājumi, bet par siltumu nebija neviena. Ja mēs arī tālāk tā turpināsim, tad nesaņemsim neko. Man gribētos, lai pēc iespējas vairāk jautājumu skartu tieši pašvaldības uzņēmumu darbu. Nav saprotams, ko piedāvā uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli”, DzKSU, uzņēmumu „Labiekārtošana” un „Daugavpils ūdens” vadītāji pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un cenu samazināšanai.

Mēs ar deputātu V. Borisenkovu kā partijas „Alternatīva” pārstāvji šajā gadījumā pieliksim visus savus spēkus, lai palīdzētu iedzīvotājiem. Teikt, ka esam atbildīgi par visas domes darbu, mēs nevaram, jo mums ir pārāk maza ietekme uz lēmumu pieņemšanu”, - pavēstīja J. Carevs.
 


Написать комментарий