Zinātnieki nosauca optimālu līdzekli pret paģirām 1

foto: povarusha.ru
foto: povarusha.ru

Zinātnieki apgalvo, ka patlaban labākais līdzeklis pret paģirām, kuru cilvēks var lietot patstāvīgi, ir gāzēts dzēriens uz citrona sulas pamata. Kā tika noskaidrots veiktajā eksperimentā, tieši laimu un citronu saturoši dzērieni dos iespēju organismam intensīvāk un labāk pārstrādāt alkoholu.

Eksperimentu veica Ķīnas Guančdžou provinces Suņ Jatsenas universitātes speciālisti. Zinātnieki izvirzīja uzdevumu pārbaudīt 57 dažādus dzērienus. To vidū bija dažādas tējas, augu uzlējumi un gāzēti dzērieni. Bija jānoskaidro, kādā mērā tie spēj novērst paģiru stāvokli un uzlabot cilvēka pašsajūtu. Kā parādīja eksperiments, daži dzērieni tik tiešām izrādījās efektīvi, jo veicināja alkohola izvadīšanu no organisma. Tai pašā laikā tika konstatēts, ka dažu dzērienu ietekmē paģiru stāvoklis ieilga, – vēsta raut.ru.

Zinātnieki pastāstīja, ka šajā gadījumā lielāka efektivitāte ir dzērieniem uz laima un citrona sulas pamata. Runājot par ārstniecības augu tējām, tās, lai cik dīvaini tas neliktos, pašsajūtu pēc paģirām pasliktināja. Pie šāda secinājuma zinātnieki nonāca, kad noskaidroja paģiru sindroma iemeslus.

Kā kļuva zināms, nevis alkohols kā tāds ir smagu paģiru iemesls. Pie visa vainīgs ir alkohola sadalīšanās process organismā. Pēc zinātnieku domām galvas sāpes un nelabu dūšu cilvēki jūt tad, kad notiek alkohola pārstrāde. Kad cilvēks lieto alkoholiskos dzērienus, aknas sāk izstrādāt īpašu fermentu – ADH (alkohola dehidrogenāzi). Šis ferments sadala alkohola saturā esošo etanolu, bet pēc tam tas pārvēršas par acetaldehīdu. Tādēļ asinīs alkohola saturs samazinās.

Tālāk notiek arī šī savienojuma sadalīšana, kurš fermenta ALDH iedarbībā pārvēršas par acetātu. Jāatzīmē, kaut gan acetāts ir atzīts par nekaitīgu, bet dažkārt tas var izrādīties pat veselīgs, acetaldehīds ir stiprāks un ir paģiru simptomu iemesls. Zinātnieki apgalvo, ka laima un citrona sulu saturošie dzērieni vislabākā veidā ietekmē procesu, tādējādi samazinās alkohola sadalīšanās laiks, un cilvēks no paģirām atgūstas ātrāk.


Написать комментарий

Ahā, man jau sen likās ka aknas vainīgas. Nebūtu to, varētu mūžam staigāt kaifā un pohu arī nebūtu ;)