Marks Vēbers izcīna pirmo starta pozīciju Suzukas trasē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Marks Vēbers izcīnīja pirmo starta pozīciju Japānas GP izcīņā. Tā ir pirmā austrālieša pole Suzukas trasē un pirmā šajā sezonā.

Pirmā kvalifikācijas sesija nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms beigām tika pārtraukta, jo aizdegās Žana Ērika Verņē "Toro Rosso" formulas bremzes un dūmi no ugunsdzēšanas aparātiem aizsedza redzamību trasē. Līdz ar to tiem pilotiem, kas nebija pārliecināti par savu rezultātu, bija viena iespēja uzlabot savu apļa laiku. Pēdējās minūtēs trasē nedevās tikai pieci vadošie piloti. Aiz svītras palika Gido Van der Garde, Žils Bjanki, Šarls Piks, Makss Čiltons, Adrians Zutils un Žans Ēriks Verņē, kuram nepietika ar pirms tam uzrādīto rezultātu.

Otrajā sesijā vairums pilotu trasē devās tikai pēdējās astoņās minūtēs un uz to brīdi ātrākie bija abi "Lotus" piloti. Aiz svītras palika Daniels Rikjardo, Serhio Peress, Pols di Resta, Estebans Gutjeress, Valteri Botass un Pastors Maldonādo.

Izšķirošās kvalifikācijas kārtas pirmajā daļā lidojošo apli uzrādīja tikai Hamiltons, Alonso, Vēbers un Fetels, kuram turklāt atsākās KERS problēmas, kas liedza pabeigt arī pēdējo treniņu sesiju. Tomēr "Red Bull" komanda paguva restartēt sistēmu un ar to pietika, lai Fetelam pietiktu KERS lādiņa vienam lidojošam aplim. Pārējie nolēma riskēt un iztikt ar vienu lidojošo apli pašā kvalifikācijas izskaņā. Ātrākos apļus Suzukas kvalifikācijā uzrādīja abi "Red Bull" piloti, tomēr šoreiz ātrākais bija Marks Vēbers, kuram tā bija pirmā pole Suzukā un pirmā arī šajā sezonā. Tostarp Fetels, kurš bija izcīnījis pole četrus gadus pēc kārtas Suzukā, pieļāva kļūdu otrajā sektorā un palika otrais.


Написать комментарий