Animācijas filma «Joka pēc alfabēts» ieguvusi miljons skatījumu vietnē Youtube

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Režisora Reiņa Kalnaella animācijas filma "Joka pēc alfabēts" gada laikā interneta vietnē Youtube skatīta vairāk nekā miljons reižu, izpelnoties gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāju interesi, informēja Rija Films pārstāve Andra Jakoviča.

Salīdzinoši daudz skatījumu bijis no Lielbritānijas (30 tūkstoši), ASV (16 tūkstoši) un Vjetnamas (11 tūkstoši). Vidējais skatīšanās ilgums ir 2,8 minūtes, kas nozīmē, ka skatītāji ne tikai noklikšķina uz video, bet arī noskatās trīs minūtes garo filmiņu.

Filma pamatā tika veidota Latvijas skatītājiem, taču tā ieinteresējusi arī producentus ārvalstīs, kuri vēlas to adaptēt citās valodās. Visai drīz studija sāks darbu pie "Joka pēc alfabēts" versijas krievu valodā.

"Joka pēc alfabēts" ir otrā režisora Reiņa Kalnaella animācijas filma. Pirmā viņa režisētā animācijas īsfilma Kad āboli ripo piedalījusies ap 100 starptautiskos festivālos un vairākos no tiem saņēmusi arī balvas.

Šobrīd režisors strādā pie pilnmetrāžas animācijas filmas Zelta Zirgs, kas drīzumā nonāks uz kino ekrāniem. Tā ir Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas un Dānijas kopražojums, kura scenārija pamatā ir Raiņa luga.

Pie filmas "Joka pēc alfabēts" strādāja scenārija autore un māksliniece Indra Sproģe, galvenā animatore Taiga Zīle, kā arī citi Rijas darbinieki. Neatņemama filmas sastāvdaļa ir tās pavadošā dziesma, ko sacerējis Renārs Kaupers.

 


Написать комментарий