Daugavpils pilsētas dome izsludināja atklātu konkursu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 11.oktobrī Daugavpils pilsētas pašvaldība izsludināja atklātu konkursu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojums ietver sevī sadzīves atkritumu savākšanu, uzglabāšanu, pārkraušanu un pārvadāšanu, kā arī atkritumu nodošanu pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai sadzīves atkritumu poligonā „Cīnīši”. Saskaņā ar tehnisko dokumentāciju, finanšu piedāvājumā cenas jānorāda latos un eiro, ņemot vērā atkritumu viena kubikmetra izmaksas aprēķinu pēc noteiktas formulas.

Kopējais savācamo un izvedamo sadzīves atkritumu daudzums orientējoši ir 31000 tonnas gadā, attiecīgi plānotā līguma laikā – 3 gados – 93 000 tonnas.

Pretendentam pēdējo triju gadu laikā (2010., 2011. un 2012.gads) jābūt pieredzei vismaz 31 000 tonnu sadzīves atkritumu apsaimniekošanā. Ja pretendents ir uzsācis atkritumu apsaimniekošanas saimniecisko darbību mazāk nekā pirms trijiem gadiem, pieredze aprēķināma par faktisko laika posmu.

Komisija vērtēs piedāvājumus, ņemot vērā zemāko atkritumu viena kubikmetra apkalpošanas cenu, kura tiek aprēķināta saskaņā ar formulu, kurā ietilpst maksa par vienas tonnas sadzīves atkritumu savākšanu, glabāšanu, pārkraušanu un pārvadāšanu, kā arī atkritumu nodošanu pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai un peļņa; maksa par atkritumu apglabāšanu poligonā – Ls 14,25 par tonnu; dabas resursu nodoklis – Ls 7,00 par tonnu; atkritumu kubikmetru skaits vienā tonnā.

Pretendentu zināšanai tiek norādīts, ka 2011.gadā Daugavpilī tika izvestas 30 122, 2012.gadā – 28 808 tonnas atkritumu. Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem ir 9 116 individuālās dzīvojamās mājas. Līgumus par atkritumu izvešanu no privātmājām ir noslēguši 6 304 atkritumu valdītāji. Ar juridiskajām personām ir noslēgti 809 līgumi par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu. Aptuvens juridisko personu apsaimniekoto sadzīves atkritumu apjoms gadā ir 17 259 m3.

Pretendentu piedāvājumi iesniedzami līdz 4.decembrim.


Написать комментарий