Valrieksti pret krūts dziedzeru vēzi

foto: dni.com.ua
foto: dni.com.ua

ASV Māršala universitātes zinātnieki veica eksperimentus ar grauzējiem.

Grūtām peļu mātītēm barībai pievienoja valriekstus, kā arī pēc mazuļu piedzimšanas viņus turpināja barot ar tiem. Tādējādi grauzēji ēda valriekstus visas dzīves laikā. Izrādījās, ka šāda diēta spēj samazināt krūts dziedzeru vēža rašanās iespēju divas reizes. Ja tomēr pelēm parādījās audzēji, tad tie izrādījās labdabīgi, raksta ārzemju MIL.

Valriekstu īpašības pret audzēju rašanos tika pētītas arī agrāk. Kalifornijas universitātes zinātnieki divu mēnešu laikā baroja ar valriekstiem peles, kurām bija ģenētiska nosliece uz prostatas vēzi, un konstatēja, ka grauzēju vēža audzēju izmēri samazinājās vai to augšana palēninājās, – vēsta telegraf.com.ua.  

Profesore Eleina Hardmane iesaka sievietēm apēst 5 valriekstus, tomēr arī neaizmirst – kaut gan rieksti ir veselīgi un satur piesātinātās taukskābes, kas ļauj uzlabot asinsvadu stāvokli, tie tomēr ir tauki. Valriekstiem ir augsts kaloriju saturs – par to nav jāaiznirst tiem, kuri cenšas zaudēt lieko svaru. Vīrieši var lietot līdz 14 riekstiem katru dienu.


Написать комментарий