Norvēģijas pilsoni tur aizdomās par dalību Kenijas lielveikala uzbrukumā

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Norvēģijas policija atklājusi, ka saistībā ar traģisko uzbrukumu «Westgate» lielveikalam Kenijā, aizdomās tiek turēts ziemeļvalsts pilsonis Hasans Abdi Dhuhulo.

Kā ziņo BBC, 23 gadus vecais somāliešu izcelsmes Norvēģijas pilsonis tiek turēts aizdomās par uzbrukuma plānošanu un izdarīšanu.

Zināms, ka Dhuhulo ar ģimeni pārvācies dzīvot uz Norvēģiju 1999.gadā pēc bēgļu statusa saņemšanas, bet 2009.gadā viņš devies uz Somāliju. Viņa ģimene joprojām dzīvo Norvēģijā un kāds anonīms jaunekļa radinieks pieļāvis, ka Dhuhulo varētu būt viena no četrām bruņotajām personām, kas redzamas Kenijas policijas publiskotajos videonovērošanas kameru ierakstos no lielveikala.

Radinieks BBC pastāstījis, ka Dhuhulo no Somālijas zvanījis ģimenei un aizvadītajā vasarā sacījis, ka ir nokļuvis nepatikšanās un vēlas atgriezties mājās.

Norvēģu drošības jautājumu un politiskā islāma pētnieks Stigs Hansens (Stig Hansen) vērtē, ka Norvēģijas pilsoņa dalība uzbrukumā nepārsteidz, jo varas iestādēm ir zināms, ka aptuveni 20-30 pilsoņi ir devušies uz Somāliju, lai iestātos islāmistu kaujinieku kustības «Al Šabāb» rindās.

BNN jau vēstīja, ka ķīlnieku sagrābšanā Kenijas galvaspilsētā gāja bojā 67 cilvēki. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās «Al Šabāb».


Написать комментарий