Pilsētas mēram ministrijā neko konkrētu par tramvaju piegādi Daugavpilī neteica

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja portālam Gorod.lv, ka pirmdien, 21.oktobrī, viņš apmeklēja ministriju Rīgā, kura izanalizēja AS „Tramvaju uzņēmums” projekta īstenošanu, izskatīja konkrētas problēmas un to iespējamos risinājumus.

„Pašvaldība centīsies rīkoties tā, lai projekts tiktu īstenots un tā rezultātā pilsētnieku gūtu labumus. Mēs izskatām dažādus notikumu attīstības scenārijus, cenšamies izvairīties no negatīvām sekām”, paziņoja pilsētas domes priekšsēdētājs.

Tādējādi, var secināt, ka ministrija neko konkrētu nav ieteikusi – nav rekomendējusi lauzt līgumu vai censties to saglabāt. Komentējot šo faktu, pilsētas mērs atzīmēja, ka šādu lēmumu var pieņemt tikai pašvaldības uzņēmumus, kas īsteno projektu, jo saskaņā ar tā īstenošanas noteikumiem, tā ir minētā uzņēmuma atbildība.

Runājot par pašvaldības turpmāko rīcību, jo tramvaju piegādes termiņi ir beigušies, bet pilsētā ir piegādāts tikai viens vagons, Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka pašvaldība esot pieprasījusi informāciju par produkcijas saņemšanas perspektīvām, taču atbildi pagaidām nav saņēmusi. Lēmums tiks pieņemts atkarībā no saņemtās informācijas, jo galvenais uzdevums ir nezaudēt ES fonda līdzekļus un gūt labumu, teica pilsētas domes priekšsēdētājs.


Написать комментарий