Daugavpils pilsētas attīstības koncepciju atkārtoti izskatīs komitejās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 24.oktobrī Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes gaitā Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa deputātu apstiprināšanai piedāvāja Daugavpils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam gala redakciju, kuru deputāti uztvēra neviennozīmīgi.

„Daugavpils pilsētas attīstības programmā ”Mana pils – Daugavpils” iekļauts pašreizējās situācijas apraksts, stratēģijas apraksts, rīcības plāns 7 gadiem, kā arī investīciju plāns un iespējamie pasākumi tuvākiem trim gadiem, plāna izpildes uzraudzības kārtība un pasākumi sabiedrības līdzdalībai. Attīstības programma tika izstrādāta ES projekta ietvaros, kura īstenošana tika uzsākta pirms diviem gadiem, publiskā apspriešana jau notikusi. Attīstības programmai ir trīs prioritātes: sabiedrība, ekonomika un vide, minēto prioritāšu sasniegšanai ir izvirzīti noteikti uzdevumi un paredzēti nepieciešamie pasākumi”, pastāstīja D.Kriviņa.

Sakarā ar ziņojumu notika plaša diskusija. Piemēram, Natālija Petrova atzīmēja, ka daudzi pilsētnieki nezināja par Daugavpils attīstības plāna publisko apspriešanu, sakarā ar ko rodas jautājums, vai informācija tiks publicēta visos plašsaziņas līdzekļos, vai tikai pašvaldības māja lapā un laikrakstā „Latgales laiks”, turklāt, ņemot vērā mūsu pilsētas specifiku, pēc N.Petrovas domām, rīcības plāns būtu jāiztulko krievu valodā.

Savukārt Aivars Broks atzīmēja, ka iesniegtā dokumenta redakcija viņam nepatīk: „Iespējams, esmu vienīgais, kas no 489 koncepcijas lapām izlasīja tikai 100, bet man radās daudz jautājumu”.

Pēc A.Broka vārdiem, attīstības plānā esot daudz tehnisko neprecizitāšu un neloģisku momentu – tas attiecas uz nodaļu, kurā tiek aprakstīta situācija izglītībā un kultūrā, un nodaļu, kas skar saimnieciskos jautājumus. Tāpat nav skaidrs, vai tika ņemti vērā pilsētnieku ieteikumi.

Tādēļ Aivars Broks ierosināja nākotnē atkārtoti izskatīt lēmuma projektu visās komitejās, lai to atbalstītu visi Domes deputāti.

Tāpat sēdes gaitā deputāti apstiprināja lēmumu par Daugavpils pilsētas attīstības plāna līdz 2030.gadam izstrādes uzsākšanu.


Написать комментарий