Līvānu novada mazpulcēnu forumi

foto: livani.lv
foto: livani.lv

9.oktobrī norisinājās kārtējais Līvānu novada mazpulcēnu forums, kurā piedalījās Līvānu 279. mazpulks (vadītāja Dace Rudzāte) , Rožupes 1055. mazpulks (vadītāja Aija Usāne) un Jersikas 504. mazpulks (vadītāja Ina Smelcere), vēsta Līvānu novada portāls.

Līvānu Bērnu un jauniešu centra telpās 30 mazpulcēni prezentēja savus izstrādātos projektus par visdažādākajām tēmām: pašu koptajām puķēm, dārzeņiem, košumkrūmiem, mājdzīvniekiem, sakopto pagalmu, ārstniecības augiem, fenoloģiju, rokdarbiem.

Darbus vērtēja kompetenta žūrija: uzņēmēja Aiga Valtere, Lauku atbalsta dienesta konsultante Ilze Sola un zemnieku saimniecības „Pakalni” īpašniece Vija Reinholde.

Pie veikala „Maxima XX” ar pārvaldnieka Aigara Valtera atbalstu mazpulcēni tirgojās ar savu pašdarināto un pašaudzēto produkciju, kopumā ietirgojot 42,60ls.

Turpinot labo tradīciju, jau trešo gadu pēc kārtas, mazpulcēni pašaudzētos augļus un dārzeņus ziedoja Līvānu slimnīcai.

19. oktobrī 13 labākie mazpulcēnu izstrādātie projekti devās uz Latgales un Zemgales reģiona mazpulcēnu forumu Aizkrauklē. Arī tur mazpulcēni tirgojās un aizstāvēja savus projektus. Atzinību ieguva Dita Dubovska, Ance Renāte un Arta Volkova no Rožupes mazpulka un Renārs Purviņš no Jersikas mazpulka.

Latvijas mazpulku darbība pierāda, ka bērni un jaunieši prot saimniekot laukos.   



Написать комментарий