Daugavpils pilsētas domē pateicās jauniem karatistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien Daugavpils pilsētas domē sveica jaunos karatistus, kuri no pasaules čempionātiem Polijā un Serbijā atveduši daudzas medaļas.

Jaunos sportistus un treneri Sergeju Ivaņko Domes sēžu zālē sveica pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Viņš atzīmēja, ka šādi sveic īpašus pilsētniekus, kuri godam pārstāv Daugavpils pilsētu Latvijā un ārzemēs.

Sochin Karate Klub treneris Sergejs Ivaņko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šodien pilsētas domē ieradās 8-18 gadus veci sportisti, kuri Serbijā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja 8 medaļas, bet pirms tam veiksmīgi piedalījās čempionātā Žukovo, Polijā.

Jāatzīmē, ka Latvijas izlasi Serbijā notikušajā čempionātā pārstāvēja 10 karatisti, bet tikai daugavpilieši izcīnīja 8 medaļas. Sacensībās piedalījās aptuveni 1 500 sportisti no 54 pasaules valstīm. Konkurence bija sīva, tādēļ izcīnītās medaļas ir liels jauno daugavpiliešu sasniegums.

Piemēram, 13 gadus vecais Deniss Kuranovs izcīnīja otro vietu kumitē. 16-17 gadīgo sportistu grupā 15 gadus vecais Arnolds Samijlovskis ieņēma otro vietu. Kumitē individuālajā kategorijā trešo vietu izcīnīja Armands Grosbergs.

Tiesa, Domes sēžu zālē pasaules čempionāta uzvarētāji visai bikli stāstīja par saviem sasniegumiem un kautrējās no fotokamerām. Jaunākais pasaules čempionāta dalībnieks – 8 gadus vecais Nikolajs Romancevičs uz Domi bija atnācis kopā ar tēvu, kurš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka dēls ar karatē nodarbojas jau četrus gadus.

Pasaules čempionātā medaļas izcīnījušas arī četras skaistā dzimuma pārstāves. Pēc 18 gadus vecās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolnieces Santas Revas vārdiem, pateicoties karatē var trenēt savu gribasspēku, izturību, raksturu. Viņa teica, ka ir grūti aprakstīt emocijas, kuras sportists izjūt, stāvot uz pjedestāla un dzirdot savas valsts himnu. Starp citu, meitene ne tikai aktīvi sporto, bet arī labi mācās, raksta prozu, pavada laiku ar draugiem un sapņo iestāties Mākslas akadēmijā.

Cerams, ka mūsu karatistu vārdus tagad zinās ne tikai Daugavpilī, bet arī ārzemēs, atzīmēja J.Dukšinskis, kurš pasniedza sportistiem piemiņas dāvanas. Ceremonijas noslēgumā notika tradicionālā kopīgā fotografēšanās.



Написать комментарий