Deputāti pauda dažādus viedokļus, taču atļāva mājas vīna tirdzniecību Daugavpils publiskajos pasākumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.oktobrī Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja grozījumus noteikumos par ielu tirdzniecību, kas paredz mājas vīna tirdzniecību dažādos pilsētas publiskajos pasākumos.

Sakarā ar to, ka Finanšu komitejas sēdē noteikumu apspriešana bija radījusi kaislīgu diskusiju, tika koriģēta nodaļa, kurā tiek runāts par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību publiskajos pasākumos.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja, ka pēc komitejas sēdes noteikumos tika paredzēti divi grozījumi: tika precizēts, ka runa ir par mājas vīna tirdzniecību, kā arī noteikumos tika iekļauta atsauce uz Likumu par alkoholisko dzērienu apriti, kas regulē tirdzniecības laiku un veidu.

Tāpat kā komitejas sēdē, deputāte Rita Strode precizēja, vai tiešām pastāv nepieciešamība atļaut vīna tirdzniecību atklātajās tirdzniecības vietās.

Atbildot uz jautājumu, Vladimirs Nadeždins atzīmēja, ka lielas nepieciešamības veikt grozījumus noteikumos neesot, jo, piemēram, šogad Pilsētas svētkos ar šāda veida tirdzniecību vēlējās nodarboties tikai 2 tirgotāji, un viņu pieteikumi tika noraidīti.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs, iesaistoties diskusijā, paziņoja, ka šajā gadījumā runa ir par ražošanas attīstību, tomēr jādomā arī par kārtību, t.i., par Pašvaldības policijas darbu.

Pēc V.Nadeždina vārdiem, patlaban Daugavpils pilsētas teritorijā nav neviena reģistrētā mājas vīna ražotāja, tuvākais ražotājs atrodas Preiļu novadā.

Rezultātā ar balsu vairākumu grozījumi tika pieņemti: Rita Strode balsoja pret, Reinis Joksts atturējās.


Написать комментарий