Valsts prezidents turpina mainīt pastāvīgo komisiju darbības principus

foto: president.lv
foto: president.lv

Turpinot konceptuāli mainīt ekspertu piesaistes pieeju valstiski nozīmīgu jautājumu risināšanai, Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pieņēmis lēmumu no 1.novembra pārtraukt Konstitucionālo tiesību komisijas (KTK) darbību, par ko šodien tikšanās laikā tika informēts KTK priekšsēdētājs Egils Levits, informē Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

Vienlaikus Valsts prezidents aicināja E.Levitu visdrīzākajā laikā pieņemt lēmumu par konkrētu ekspertu grupu veidošanu jautājumos, kuri skar neatkarīgo valsts institūciju vienota pārraudzības modeļa izveidošanu un administratīvā procesa uzlabošanu. Bez tam tika uzsvērta nepieciešamība veidot ekspertu grupu politisko partiju sistēmas nostiprināšanai.

Līdzīgi kā Stratēģiskās attīstības komisijas (SAK) darbības pārtraukšanas lēmumā, arī šajā gadījumā Valsts prezidents daudz efektīvāku atdevi no ekspertu darbības saredz konkrētu uzdevumu veikšanai pēc nepieciešamības veidotās ekspertu grupās. Šāda pieeja jau tika izmantota, lai izstrādātu likumdošanas priekšlikumus izpildvaras stiprināšanai, kuri ir nodoti Saeimas tālākai lemšanai. Arī turpmāk Valsts prezidents iecerējis veidot citas ekspertu grupas, kurām tiks uzticēti konkrēti uzdevumi, kas veicami noteiktā laika ietvarā.

„Divu gadu laikā esmu pārliecinājies, ka efektīvai un reālai nozīmīgu jautājumu risināšanai daudz veiksmīgāk strādā konkrētam uzdevumam izveidotas ekspertu darba grupas nevis pastāvīgas komisijas, kuru darbība nereti ir nesistemātiska arī komisiju dalībnieku profesionālās noslogotības dēļ,” atzīst Valsts prezidents A.Bērziņš.

Konstitucionālo tiesību komisiju 2007. gada 7.decembrī izveidoja Valsts prezidents V.Zatlers.


Написать комментарий